laatst bijgewerkt op: 22-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


DUURZAME INNOVATIE OP GEBIED GEWASBESPUITING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56540 19-11-2012 Agri-Food Land- en tuinbouw
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 150.000 - € 200.000 N.v.t.

omschrijving

Wie zijn wij?
- Een ondernemer die zijn hele leven reeds werkzaam is in de agrarische sector, heeft in samenwerking met TNO Eindhoven, TU delft, DPI vc, e.a. een innovatieve machine ontwikkeld die de agrarische sector op zijn kop zal zetten.
- De ondernemer heeft zijn jarenlange praktijkervaring vertaald naar een innovatief product, waardoor er een waar hands-on product is ontstaan.

Wat doen wij?
- Een nieuwe innovatie op het gebied van gewasbespuiting biedt de koper, naast een duurzame oplossing, directe kostenvoordelen.
- Door nieuwe spuittechniek kan er op alle volvelds geteelde gewassen gespoten worden, ook in de buurt van omwonenden en water. De nieuwe spuittechniek zorgt voor een veel efficiëntere inzet van de chemische middelen en daarmee voor directe kostenbesparingen.
- Resistentie van gewassen wordt voorkomen door een volledigere bespuiting van de gewassen. Daarnaast zijn ziekten en plagen onderin het gewas beter te bestrijden.

Wat zijn onze aandachtspunten?
- Besparing van 20-40% van de chemische spuitmiddelen met een investering met een ROI van 12 tot 24 maanden, afhankelijk van bedrijfsoppervlak en teelt intensiteit. Effectief spuiten en mens en omgeving ontzien, meer dan 99% minder drift, minder RunnOff emissie en minder dampdrift is ongeëvenaard in de wereldwijde gewasbescherming.
- Een eenvoudig toe te passen techniek die op bijna alle soorten bestaande spuitmachines is te monteren en hierdoor wereldwijd inzetbaar is.
- Meer dan 40 jaar ervaring uit de praktijk leren dat het bespuiten van gewassen zeer inefficiënt verloopt en vaak niet mogelijk is door weersomstandigheden. Met de nieuwe innovatie zal naast een efficiëntere bespuiting ook een bespuiting onder meer weersomstandigheden mogelijk worden gemaakt.

Wat is er benodigd?
- Een bedrag van € 250.000 tot € 500.000 is benodigd voor de verdere ontwikkeling en productie van de machine, waarbij een deelinvestering tot de mogelijkheden behoort.
- Er is in totaal reeds € 350.000 geïnvesteerd door de ondernemer en hij heeft samen met zijn zoons vele duizenden uren onbetaald hieraan gewerkt.

Wat zijn de investeringsmotieven?
- Door de nieuwe spuittechniek zullen grote kostenvoordelen ontstaan met daaraan gekoppeld grote verbeteringen ten opzichte van het milieu. In de steeds groter wordende wereldwijde vraag naar voedsel en leefbaarheid van de aarde is de innovatie een grote stap vooruit.
- De innovatie levert een direct kostenvoordeel van wel enkele tienduizenden euroÂ’s per jaar voor de gewasbespuiter. Naast de gewasbespuiter zijn zowel overheden, omwonenden, consumenten, waterschappen en de gehele agrarische sector gebaat bij de innovatie. Door de winst die er voor iedereen in zit, zal de innovatie een gegarandeerd succes gaan worden.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29