laatst bijgewerkt op: 25-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SURINAAMSE VOEDINGSMIDDELEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56219 10-10-2012 Groothandel Groothandel in levensmiddelen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 € 25.000 - € 50.000 € 300.000 - € 400.000 B.V.

omschrijving

De onderneming:
De onderneming, een B.V., betreft een groothandel in Surinaamse levensmiddelen. Hierbij kunt u o.a. denken aan Surinaamse gezouten vlees en vis, roerbaksauzen, bier en frisdranken.
De onderneming distribueert haar producten thans enkel in het etnisch kanaal middels een eigen verkoop- en distributieapparaat.
Het plan is, gezien de grote vraag uit het supermarktkanaal, de fastmovers uit de Surinaamse keuken (die de onderneming zelf produceert) grootschalig te introduceren in het supermarktkanaal. De onderneming heeft hiervoor de nodige expertise in huis. Voor deze groei is extra kapitaal benodigd.

Wat doet de onderneming?
De onderneming produceert de fast-movers uit de Surinaamse keuken geheel in eigen beheer en zet dit thans enkel af in het etnisch kanaal in Nederland. Voorbeelden van producten die de onderneming zelf produceert zijn o.a. Surinaamse gezouten vlees en vis, Surinaamse varkensstaart, Surinaamse sojasauzen, Surinaamse siropen, Surinaamse marinade- en roerbaksauzen, Surinaamse bier, en Surinaamse frisdranken. De frisdranken worden geïmporteerd uit Suriname en daarmee is de onderneming de eerste aanbieder in Nederland van een Surinaamse frisdrank rechtstreeks uit Suriname. De supermarkten zullen deze Surinaamse frisdranken zeker opnemen. De contacten hiervoor zijn inmiddels gelegd.

De grootste waarde van de producten is dat de fast-movers uit de Surinaamse keuken geheel in eigen beheer worden geproduceerd en daarmee de concurrentiekracht van de onderneming groot is. De doelgroep van de onderneming is de gehele Nederlandse markt en wel om de redenen dat er thans sprake is van gemengde huwelijken, men gaat op vakantie naar Suriname en wenst die producten ook in Nederland te kunnen kopen. Verder komt uit onderzoek van de NOS naar voren dat de Surinaame keuken groeiende is in Nederland en staat thans, samen met de Indiase keuken, op nummer 6 in Nederland van alle verschillende keukens. Bovendien is thans sprake van een twee-verdieners-situatie, beide partners werken en hebben daardoor weinig tijd en willen daarom convenience producten. De onderneming kan middels o.a. haar marinade- en roerbaksauzen hieraan geheel voldoen.

De doelstelling van de onderneming is de grootse aanbieder van Surinaamse producten in het supermarktkanaal te worden.
De medewerkers van de onderneming hebben 30 jaar ervaring in de Surinaamse branche. In 2007 is een nieuwe onderneming opgericht.

Hoe presteert de onderneming?
De jaaromzet bedroeg in 2009 EUR 508k. In 2010 was de omzet EUR 572k, en in 2011 EUR 548k.
Het resultaat voor VPB was positief in 2009 en 2010, respectievelijk EUR 43k en EUR 62k. In 2011 was er een negatief resultaat van EUR 33k. Hiervoor zijn echter geldige redenen aan te voeren.

Gezien de gunstige vooruitzichten van de onderneming zal er sprake zijn van een positief resultaat. Door de te hanteren strategie zal er sprake zijn van een enorme omzetstijging. De onderneming verwacht een omzet te generen van 4 – 7 miljoen euro. Met nadruk wordt vermeld dat dit zeer riëel is.

Wat heeft de onderneming nodig?
Voor de komende groei heeft de onderneming extra kapitaal nodig, via een investeerder of een lening.
Het bedrag dat hiervoor nodig is bedraagt EUR 300-350k.

Wat zijn de motieven?
Goede vooruitzichten door de grote vraag uit het supermarktkanaal.
Eigen productie van Surinaamse producten.
De eerste Surinaamse frisdrank in Nederland rechtstreeks uit Suriname.
De onderneming draait al jaren goed, met uitzondering van 2011.
De bedrijfsvoering wordt gevoerd door personen die ruim 30 jaar ervaring hebben in de branche.
Kennis van de verschillende disciplines die gelden binnen een bedrijf.

Interesse reageer dan op dit profiel.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29