laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE ENERGIE LEVERENDE WONINGBOUW

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56123 25-02-2013 Bouw Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 N.v.t.

omschrijving

Participatie in ontwikkeling van bouwmethode voor energie-leverende woningen.

De betreffende bouwmethode is voor octrooi aangemeld. N.a.v. de conclusies uit het nieuwheidsonderzoek is ook de PCT aanvraag ingediend ter vestiging van het verkregen patent in overige landen van de wereld.

Om de ontwikkeling van deze bouwmethode onder controle te houden is “proof of concept” op een afgeschermde locatie gewenst.

Met de ontwikkeling zelf is een bedrag van 500 K gemoeid en i.v.m. af te geven garanties euro; 2,5 mln. Voor deze euro; 3 mln. kan ruime zekerheid gegeven worden op de projectlocatie die in bezit is van de eigenaar en een waarde heeft van euro; 8 mln.

Na “proof of concept”, wordt de zekerheid door de investeerder teruggegeven in ruil voor een vrije licentie in een te bepalen gebied en tijd of voor een aandeel in een newco ter exploitatie van licenties.

De uiterst conservatief geschatte waarde van een licentie voor Nederland bedraagt € 6 tot 20 mln.

De USP's van de bouwmethode zijn enorm en worden onderschreven door autoriteiten op dit gebied. Met deze bouwmethode i.c.m. de prijs daarvan, ontstaat de mogelijkheid zichzelf terugverdienende woningen te construeren d.m.v. de stroomproductie met PV systemen op eigen dak.

Bouwfinanciering wordt aldus niet meer verkregen op basis van waardestijgingen in het vastgoed zelf, waar voor de bankencrisis altijd van werd uitgegaan, maar door stroomleverantie aan het openbare net of door eigen gebruik van zelf geproduceerde stroom.Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29