laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


TRADITIONEEL INGEMETEN MAATPAKKEN EN SHIRTS

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
56099 20-09-2012 Detailhandel Non-Food Dames- en herenmode
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 N.v.t. N.v.t. B.V.

omschrijving

De onderneming
• De onderneming richt zich op de zakelijke markt voor kleding onder het motto ‘iedereen verdient een maatpak met bijpassend maatshirt of blouse’.
• De ondernemer heeft een langlopende carrière in de mode, waarvan de laatste 19 jaar als zelfstandig ondernemer in het luxe segment van de herenmode.
• Vanwege zijn passie voor maatkleding en de gewenste flexibiliteit om ook buiten reguliere winkeltijden klanten te kunnen helpen heeft de ondernemer besloten weer een eigen onderneming te starten in de regio Utrecht.

Wat doet de onderneming?
• De onderneming maakt pakken, shirts en blouses voor dames en heren volledig traditioneel op het lichaam ingemeten, waarna een perfecte en unieke pasvorm volledig naar wens van de cliënt met de hand wordt gemaakt met een echt canvas binnenwerk, met een uniek kledingstuk als resultaat. Cliënten worden ontvangen op tijden die voor hen haalbaar zijn, dus veelal na sluitingstijd van de reguliere winkels, onder het genot van een kopje koffie en een hapje.
• Er zal ook een eigen kleermakerij bij komen waar eventuele aanpassingen kunnen worden gedaan, zodat de cliënten onder het genot van een kopje koffie op hun kleding kunnen wachten na de eerste fitting. Hier zal ook bestaande kleding van de cliënten gerestaureerd worden.
• Door in Vietnam te produceren bij echte top kleermakers kan er een prijsstelling worden gehanteerd die ongeveer gelijk is aan een goed merk confectiepak van bijvoorbeeld Hugo Boss, maar de klant krijgt een maatpak met een echt kleermakersbinnenwerk waar de paardenharen in het canvas zijn ingeweven en het binnenwerk er met de hand wordt ingenaaid, in plaats van een ‘geplakt pak’ met een beperkte pasvorm.
Hoe presteert de onderneming?
• De verwachte omzet in het eerste jaar wordt geschat op EUR 170k. Dit zal doorgroeien naar EUR 195k in het tweede jaar en EUR 250k in het derde jaar.
• Het bedrijfsresultaat is in het eerste jaar al positief geschat op ruim EUR 10k. In het tweede jaar neemt dit toe tot EUR 27k en in het derde jaar tot EUR 62k.
• Hierin is al rekening gehouden met het salaris voor de ondernemer en één kleerma(a)ks(t)er voor de kleermakerij.
Wat heeft de onderneming nodig?
• De onderneming heeft in totaal EUR 25k nodig voor de eerste investeringen.
• Dit is nodig voor een computer (1k), website (1k), inventaris voor de winkel en kleermakerij (10k), verbouwing (2k), voorraad (5k), en opstartkosten (6k).
Wat zijn de motieven?
• Een ervaren ondernemer met passie, die al een klantenbestand heeft van circa 3000 klanten. Uit onderzoek gedaan onder het bestaande klantenbestand, blijkt dat de meeste (oud) klanten aangegeven dat wanneer zij weer een maatpak gaan bestellen, ze daarvoor naar deze onderneming komen.
• Traditionele kwaliteit en service tegen een moderne prijs.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29