laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


MEUBELONTWERPER EN PRODUCENT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
55877 29-08-2012 Detailhandel Non-Food Meubelen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 € 100.000 - € 200.000 € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

Deze creatieve, jonge, ambitieuze onderneming maakt internationaal kosmopolitisch wonen haalbaar en betaalbaar voor een grote groep consumenten en bedrijven zonder concessies te doen op kwaliteit, service, vormgeving en stijl.
Verkoop vindt op dit moment cross mediaal plaats via de showrooms in Amsterdam en online via de webshop. Bij de vennootschap waren in 2011 gemiddeld 3 personeelsleden werkzaam.

De onderneming ontwerpt, produceert en verkoopt zelfstandig hoogwaardig interieur, zoals banken, stoelen, tafels, kasten en op maat gemaakte meubels. De collecties laten zich het best omschrijven als modern en eigentijds. Allen kwalitatief en uniek.

Op dit moment opereert de onderneming nationaal onder haar eigen merknaam. In de nieuwe opzet, waar de financiering voor wordt gevraagd, komt er ‘een moeder’ boven het woonmerk te staan waar het interieurmerk onderdeel van wordt. Andere omzet genererende onderdelen in de nieuwe opzet zijn: Productie, Productdesign, Concepts en Interiordesign.

In de nieuwe opzet vindt er een fusie plaats met een zeer gerenommeerde interieurontwerper waar al veelvuldig mee samen wordt gewerkt. Deze interieurontwerper heeft de potentie om binnen zeer korte tijd tot de top van de designwereld te groeien. Het is de combinatie van de competenties van de ondernemers die het een unieke combinatie maakt.

In de nieuwe opzet zal er op alle onderdelen sales worden verricht, waardoor derden (interieurbouwers, interieurarchitecten, productontwerpers, interieurconceptbureau) tevens toegang krijgen tot de kennis, creativiteit van de onderneming en de ervaring van de buitenlandse productiefaciliteit.

De focus van de onderneming verschuift hierdoor sterk naar de business to business markt. Zoals heden wordt gepresteerd komen opdrachten voort uit restaurants, bars, (boutique)hotels, winkelformules, kantoorinrichting en modelwoningen. De kracht van de formule zit in de eigen collecties die hier worden ingezet danwel niet tegen aanzienlijk lagere tarieven zelfstandig op maat worden vormgegeven en geproduceerd. Dit is uniek in de branche. Een aantal namen uit het portfolio zijn: Van Gils, Republiek Bloemendaal, Modefabriek, Supperclub, Nachclub bungalow8, Jefferson Hotel, de borrelfabriek en Maison Van Den Boer.

Naast de business to business markt blijft de onderneming tevens actief in de consumentenbranche middels haar internationale webshop en passende exclusieve dealers die op dit moment gezocht worden in Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen en de Verenigde Staten. Assistentie, kennis en ervaring wordt hier verleend door de voormalig importeur van Minotti en agent van Riviera de Maison, twee toonaangevende ondernemingen.

In het eerste jaar 2010 maakte de onderneming een omzet van ruim 140k met een negatief resultaat van 66k.
In 2011 is een flinke slag gemaakt, de omzet meer dan verdubbeld naar 355k, en er is een winst gemaakt van zo’n 130k.
De onderneming waarmee gefuseerd wordt maakt eveneens een omzet in 2011 van 350k waardoor de totale omzet van de ‘groep’ uitkomt op 700K
Ook in 2012 wordt er weer verwacht winst te maken en wil de onderneming verder groeien.

Om de groei door te zetten is de onderneming op zoek naar financiering van tussen de 150k en 250k. De gelden zullen voornamelijk gebruikt worden om de organisatie internationaal te laten groeien, naam en faam te geven aan de nieuwe groep middels marketing en pr, en verdere voorraad aan te nemen. Daarnaast ook voor de realisatie van het werkkapitaal.

De ideale investeerder bezit het kapitaal om alleen of maximaal met tweeën te investeren, bezit ruime kennis en ervaring in ondernemen, bezit een brancherelevant netwerk, is informeel in de omgang en wenst graag zijn/haar stem te laten horen. Daarbij is branchekennis een pre.

De onderneming is jong, ambitieus, groeit en maakt een flinke winstmarge.
Een explosieve omzetgroei behoort tot de mogelijkheden.
Er liggen interessante internationale mogelijkheden.
Een aantrekkelijke return op de investering.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29