laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ENERGIE-NEUTRAAL O.G. ONTWIKKELING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
55661 03-08-2012 Bouw Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) Meer dan 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 2.500.000 - € 5.000.000 N.v.t.

omschrijving

Participatie aangeboden in:
Energie-neutraal o.g. ontwikkeling

Info:
Eigenaar bezit 130 ha grond in een bos- en merenrijke omgeving in Polen waarvoor reeds 154 bouwvergunningen op percelen van 2.500 ? 40.000 m2 zijn afgegeven. Een twaalftal kavels is reeds ontwikkeld, deels bebouwd en verkocht.
De huidige taxatiewaarde van het geheel bedraagt ongeveer ? 8 mln.
Onder de huidige wetgeving kunnen de resterende percelen herverkaveld worden. Planning is om in totaal 1300 kavels op de bestaande 130 ha te ontwikkelen. Daarmee wordt een aanzienlijke waardestijging bereikt.
De eigenaar heeft een nieuwe bouwmethode (patent pending) ontwikkeld waarmee de bouwkosten en bouwtijd substantieel worden verlaagd. Daardoor ontstaat de financi?le ruimte om tegen traditionele bouwkosten (of zelfs lager) een energie-neutrale woning te bouwen.
De toekomstige eigenaar van de woning zal derhalve energierekening van ? 0,- hebben terwijl de aankoopprijs gelijk of lager is dan traditioneel; een goede incentive is om de woningen verkocht te krijgen. Fractional ownership is mogelijk, waarbij in tegenstelling tot vele timesharingvarianten men juridisch deeleigenaar van de woning wordt.

Deelneming
Om deel te nemen wordt een inleg van ? 3.000.000 gevraagd tegen een aandelenbelang van 15%. Dit wordt aangewend om een eerste energieneutrale demowoning te kunnen bouwen, vervolgens nog vier woningen in verschillende varianten te bouwen en de bancaire financiering af te lossen. De gebouwde woningen worden verkocht. Daarna kan in 2013 ? 2014 de ontwikkeling van de 1300 kavels worden uitgerold door de eerste 20 woningen te bouwen.
Met de participatie wordt de vastgoedontwikkeling in gang gezet en wordt tevens de nieuwe bouwmethode op de kaart gezet. Andere ontwikkelaars zullen interesse in deze methode krijgen. De mogelijkheid wordt geboden te participeren in de nieuwe bouwmethode.

Dit project is bijzonder interessant voor een ontwikkelaar/bouwer, die zich in combinatie met deze bouwmethode wil onderscheiden en een voorsprong wil nemen in deze markt.

Op uw verzoek informeren wij u graag nader over dit aanbod.

Tags (trefwoorden)
Energie-neutraal | Ontwikkeling | Polen | Participatie

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29