laatst bijgewerkt op: 28-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


EEN AMBACHTELIJKE SLIJPERIJ VAN GEREEDSCHAPPEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
55283 31-07-2012 Industrie Metaalproductenindustrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Friesland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 € 50.000 - € 100.000 € 75.000 - € 100.000 V.O.F.

omschrijving

Wij bieden u een ambachtelijke slijperij van gereedschappen aan in de provincie Friesland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het slijpen van zagen, lintzagen, zaagbladen, zaagschijven, frezen, bijtels en aanverwante gereedschappen, met name ten behoeve van houtbewerking. Het bedrijf is lid van de Metaalunie.

Het bedrijf wordt aangeboden in de vorm van een activa transactie. Hierbij worden de inrichting, de inventarissen, de machines, de voorraden, het klantenbestand, de naam en indien mogelijk en/of gewenst het personeel aangeboden voor een bedrag ad. € 99.000,00 exclusief BTW.

De exploitatie is ondergebracht in een vennootschap onder firma (man-vrouw-firma) en kan worden overgenomen middels een activatransactie.

Het bedrijf is gevestigd in een eigen, karakteristiek pand (wonen en werken). Dit pand kan worden overgenomen van de eigenaar voor een bedrag ad. € 295.000,00 kosten koper.

Het betreft hier een echt ambachtelijk bedrijf dat in 1946 is gestart, met gezonde resultaten en vanaf de start gevestigd in een karakteristiek pand nabij het centrum van het dorp.

De overname betreft de exploitatie van het bedrijf bestaande uit de naam, de klanten, de machines, de inventarissen, de voorraden en de debiteurenvorderingen. De exploitatie zit degelijk in elkaar zonder betalingsachterstanden en bankschulden, met een verhoudingsgewijs groot eigen vermogen, een in een prima staat verkerende, goed onderhouden machinepark en met een inzichtelijke boekhouding/administratie die volledig bij is.

Het bedrijf draait van jaar tot jaar met een constante omzet en een overtuigend positief resultaat. 65% tot 75% slijperij en 25% tot 35% door de handel in zaagbladen en zaagbanden, frezen, messen en overige gereedschappen.

Gezien de bestaande marktvraag en in aanmerking genomen dat een omzetstijging in het eigen werkgebied tot de mogelijkheden behoort, kan met een investering in snellere machines, binnen een voor het overige ongewijzigde setting, een omzetstijging worden bereikt van 50% of meer.

Het bedrijf staat bekend om een prima prijs-/kwaliteitsverhouding in combinatie met vakmanschap, uitstekende service en snelheid.

De eigenaar en de buitendienstmedewerker zijn, indien gewenst, bereid om een opvolger gedurende bepaalde tijd en onder nader overeen te komen voorwaarden te begeleiden.

Het overnamebedrag biedt voldoende gelegenheid om een degelijke bedrijfsvoering op te bouwen waarmee goed geld valt te verdienen.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29