laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


WINSTGEVEND AANNEMERSBEDRIJF ZOEKT FINANCIERING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
55113 10-07-2012 Bouw Aannemingsbedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 € 100.000 - € 200.000 N.v.t. B.V.

omschrijving

- De onderneming is sinds 2004 operationeel en is sinds de start snel doorgegroeid naar een omzet tussen de EUR 1,1 mio. en EUR 1,5 mio. op jaarbasis.
- De onderneming richt zich met name op projecten waar de ingredi?nten grondwerk, rioleringen en verhardingen in voorkomen. De opdrachtgevers in deze projecten zijn voornamelijk gemeentelijke of provinciale overheden en andere grote aannemers. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren zo?n 10 vaste werknemers in dienst gehad.
- De ondernemer is in 2004 als kleine onderaannemer begonnen. De onderneming kende een snelle groei en had in 2006 reeds 6 werknemers in dienst. De drang om professioneler te worden leidde tot de stap van onderaannemer naar aannemer.
- De ambitie om een serieus bedrijf te worden bleef enorm leven en de ondernemer ging dit, naast het inzetten van bekwaam (geschoold) personeel, proberen duidelijk te maken door zich te onderscheiden in de vorm van certificaten en scholing. Inmiddels heeft de onderneming sinds 2007 het certificaat van de Stichting Erkenning Bestratingsbedrijf (SEB), het VCA** certificaat alsmede het NEN-EN-ISO 9001:2008 certificaat. Tevens is de onderneming erkend leerbedrijf voor leerling stratenmakers en machinisten (gecertificeerd door Fundeon). Ook heeft de ondernemer de KOB opleiding voor aannemers genoten en heeft hij certificaten hiervoor.
- De onderneming heeft ook de invloed van de recessie gevoeld. De onderneming had in 2008 en 2009 en omzet van EUR 1,5 mio. op jaarbasis, maar zag deze in de jaren 2010 en 2011 dalen naar ruim EUR 1,1 mio.
- De onderneming heeft echter goed geanticipeerd op de teruglopende inzet en heeft daardoor de winstgevendheid kunnen verbeteren. In 2011 is er op de omzet van EUR 1,1 mio. een winst gedraaid van EUR 105k (holding en werkmaatschappij geconsolideerd).
- Door de winstgevendheid is de solvabiliteit ook sterk gestegen naar 19% ultimo 2011.
- Voor 2012 verwacht de onderneming een omzet van circa EUR 950k met een resultaat na belasting van tussen de EUR 50k en EUR 80k. Deze prognose is gebaseerd op het orderboek en de huidige kostenstructuur.
- De onderneming is op zoek naar herfinanciering van het huidige rekening courant. De ondernemer is niet content met de wijziging in voorwaarden die de huisbankier wil doorvoeren en is daarom aan het ori?nteren om over te stappen naar een nieuwe huisbankier. Het betreft een RC behoefte van EUR 150k.
- Naast deze herfinanciering van het huidige rekening courant, wenst de ondernemer een langlopende financiering van EUR 50k. In het verleden is vaste activa gefinancierd met kort geld, waardoor er scheefgroei is ontstaan tussen korte activa en korte passiva. Deze ?mismatch? wordt ongedaan gemaakt indien EUR 50k van de korte schulden overgeheveld wordt naar lang vreemd vermogen.
- De ondernemer is bereid om een eigen verstrekte lening achter te stellen, wat tot de verbeterde solvabiliteit leidt. Dit gaat om een bedrag van EUR 42,5k wat door de ondernemer gedurende de jaren in de onderneming is gebracht voor diverse doeleinden.
- De onderneming beschikt over mogelijke zekerheden, waarbij debiteuren verpanding mogelijk is. Tevens presteert de ondernemer goed in een branche die neergang kent, wat de ondernemer tot een succesvolle ondernemer maakt.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29