laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE IN VERNIEUWEND CONSUMENTENCOLLECTIEF

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
54817 04-06-2012 Dienstverlening Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

Wie zijn wij?
- Het betreft een onderneming die met haar marketingplatform als ?onafhankelijke regisseur? een brug slaat tussen enerzijds een consumentencollectief en anderzijds een coalitie van geselecteerde retailers. Aan individuele huishoudens wordt op abonnementsbasis substantieel en structureel ?marktuniek? voordeel geboden bij de afname van producten en diensten bij deze geselecteerde retailers.

Wat doen wij?
- De onderneming helpt huishoudens hun besteedbaar inkomen te verbeteren met ?1.500 tot ?2.300 per jaar. Minder geld uitgeven aan de huidige, noodzakelijke kosten, waardoor er meer financi?le ruimte is voor het geven van invulling aan persoonlijke wensen en doelen. De onderneming biedt scherp, transparant, uniek en exclusief voordeel op zowel alledaagse als bijzondere producten door de consument zo dicht mogelijk te brengen bij de 'bron' van de producten en diensten (ketenoptimalisatie).
- Daarbij houdt de onderneming ook rekening met de retailers. Zij verkrijgen een exclusiviteit, als aanbieder, op het door hen geleverde product binnen deze community.
- De onderneming staat aan de vooravond van de lancering. In de eerste fase zal op beperkte schaal begonnen worden met als doel ?proof-of-concept? te leveren en marketing ervaring op te doen. Doelstelling: 10.000 betaalde lidmaatschappen en introductie met 5 ? 6 producten (o.a. energie, verzekeringen, mobiele telefonie en brandstof) die een gezamenlijke besparing van ca. ?800 per jaar vertegenwoordigen.

Hoe presteren wij?
- De lancering van de onderneming is gepland in het 3e kwartaal van 2012. Direct aansluitend aan de marktintroductie heeft de onderneming de beschikking over de contactgegevens van ca. 1,5 mio. consumenten via een aanbieder in de mobiele telefonie, waarvoor twee mogelijkheden bestaan. Enerzijds om snel volume te cre?ren (100.000 gratis lidmaatschappen) waardoor we interessant zijn voor een retailpartner of enigszins langzamer groeien met een aanbieding tegen een gereduceerd tarief. Tevens treedt een energieleverancier op als launching partner wat een extra bijdrage als mediavergoeding oplevert. Zo wil de onderneming 400.000 aangesloten huishoudens realiseren in de 4 jaar volgend op de marktintroductie.

Wat hebben wij nodig?
- Voor de lancering is EUR 100k risicodragend vermogen benodigd, welke gezocht wordt bij een externe investeerder. De eerste fase is bedoeld om ?proof-of-concept? te leveren. Na het leveren van ?proof-of-concept? wordt het programma in volledige omvang uitgerold. Door de ?proof-of-concept? wordt het risico van de vervolgfase geminimaliseerd en is voldoende praktijkkennis opgebouwd om de hefbomen (distributiekanalen, media, etc.) optimaal te dimensioneren. Voor de uitbreiding en uitrol over Nederland is een aanvullend bedrag van EUR 900k aan risicodragend vermogen nodig. De voorkeur gaat uit naar een venture capitalist die na het succesvolle proof-of-concept ook bereid is het kapitaal voor de verdere uitrol in te brengen.
- De investering is voornamelijk benodigd voor het bouwen en optimaliseren van het platform waar huishoudens op abonnementsbasis substantieel en structureel voordeel genieten.

Wat zijn de motieven?
- Voor de inbreng van EUR 100k voor de lanceringsfase verwerft de investeerder 15% van het aandelenkapitaal van de holding.
- Voor de totale inbreng van EUR 1.000k voor de lanceringsfase en de uitrol verwerft de investeerder een aandelenkapitaal (inclusief de 15% van de lanceringsfase) welke bepaald wordt door een waardering door een onafhankelijk en specialistisch bureau gebaseerd op enkel de Nederlandse activiteit. Internationale uitrol geldt als ?upside? voor investeerder.
- De investeerder verkrijgt hiermee een aandelenkapitaal in een onderneming met een sterk groeiperspectief, waarbij de winstgevendheid naar verwachting oploopt naar EUR 3,5 mio. in 2015.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29