laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE: BOUWBEDRIJF MET VOL ORDERBOEK

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
54545 02-05-2012 Bouw Aannemingsbedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

Wat doet de onderneming?
De onderneming betreft een ontwikkelende bouwer met een goed gevuld orderboek. De projectwaarde is reeds voldoende voor het jaar 2012.
Naast (her)ontwikkeling en bouw, kent de onderneming veel bedrijvigheid in onderhoud en renovatie. Al deze werkzaamheden worden door een klein team uitgevoerd, aangevuld met een relatief grote flexibele schil.
De regionale spreiding van de projecten ligt met name op de Randstad en de noordelijke provincies. Het kantoor is gevestigd in de noordelijke provincies.

Wat zijn de aandachtspunten?
Recent is de acquisitie van een groot project afgerond. Vele tientallen recreatiewoningen worden bijgebouwd in een villapark met een verkoopwaarde van EUR 250k per woning. De modelwoning dient echter gebouwd en gefinancierd worden door de bouwende partij. Om de liquiditeit van de onderneming te borgen opteren de ondernemers voor een financiering en/of investering van groot EUR 250k. Aandelen en/of obligaties zullen hiervoor uitgegeven worden.

Wat zijn de financierings/investeringsmotieven?
Na realisatie van de modelwoning start de vervolgfase. Gedurende deze fase wordt na de verkoop van een recreatiewoning de bouw van deze woning gelijk gestart. Huidig zijn er reeds een aantal ge?nteresseerde partijen. Verdere bouw behoeft geen voorfinanciering. Gemiddeld betaalt een koper 5% tot 10% vooruit en worden onderaannemers na 30 dagen betaald.
Op de modelwoning is door de klant een rendement van 5% per jaar gegarandeerd aan deze onderneming.
Na verkoop van een derde van het totale project gaat de eigenaar van het villapark in eigen beheer zijn andere villapark uitbreiden met enige tientallen recreatiewoningen.
Diverse bureaus verwachten in de loop van 2012 of 2013 het omslagpunt voor de bouw. De orderportefeuille van deze onderneming is nu reeds tot het einde van 2012 volledig gevuld. Daarnaast zijn er veel (her)ontwikkelingsprojecten in voorbereiding welke nog wel diverse fases door moeten voordat de bouw kan starten.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29