laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HOVENIERSBEDRIJF EN GROEN- EN BOOMVERZORGING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
54397 19-04-2012 Dienstverlening Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Friesland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 € 100.000 - € 200.000 € 150.000 - € 200.000 Eenmanszaak

omschrijving

Wij bieden u de exploitatie aan van een degelijk en regionaal bekend groen- en boomverzorgingsbedrijf, annex hoveniersbedrijf in de middelgrote Friese plaats in het zuiden van Friesland. Het betreft een bedrijf met toekomstperspectief, met een interessante klantenportefeuille en een goed onderhouden en modern machinepark. Indien gewenst behoort separate overname van de bedrijfsopstallen met woning en ondergrond tot de mogelijkheden. Er is gekozen voor verkoop in de vorm van een activa transactie. Hierbij wordt een groot deel van de machines en de inventarissen, apparatuur, software, de voorraden, het klantenbestand, indien mogelijk en/of gewenst het personeel (oproep) en de naam (met website) aangeboden.

Het betreft een gezond bedrijf met een goede naam dat zich richt op zowel de zakelijke als de particuliere markt. Omzet wordt voornamelijk in de regio gegenereerd.

De belangrijkste bedrijfsactiviteiten:
- Onderhoud van bedrijfsterreinen;
- Onderhoud van sport- en grasvelden;
- Onderhoud van wegen/paden/verharde terreinen (vegen/onkruid);
- Boomverzorging (registreren, inspecteren, snoeien, kappen, rooien);
- Gladheidbestrijding;
- Tuinonderhoud.

De bedrijfssetting maakt het mogelijk om aan opdrachtgevers een totaalpakket aan te bieden in de vorm van complete terreinverzorging of tuinonderhoud, gedurende langere tijd en voor alle seizoenen.

Het betreft hier een stabiele degelijke exploitatie waarbinnen de gemiddelde jaaromzetten schommelen rond de € 250.000 exclusief BTW. Bij bescheiden winters eronder, bij goede winters erboven (gladheidbestrijding). De brutomarge beweegt zich jaarlijks rond de € 200.000. Het gemiddelde bedrijfsresultaat (voor eventuele rentelasten, afschrijvingen en ondernemersbeloning) bedraagt jaarlijks ca. € 115.000.

Jaarlijks wordt 5 tot 10% van de omzet gegenereerd bij particuliere opdrachtgevers, de overige omzet is zakelijk (90% tot 95%).

Het overnamebedrag biedt voldoende gelegenheid om een degelijke bedrijfsvoering op te bouwen waarmee geld valt te verdienen. Wanneer de exploitatie kan worden ingepast in een bestaand bedrijf dan zijn er natuurlijk extra voordelen te halen doordat bepaalde kostenposten niet tweemaal hoeven te worden gemaakt (potentiële synergievoordelen).

De bedrijfsactiviteiten worden op dit moment gevoerd vanuit een (woon-) boerderij met bedrijfsopstallen bestaande uit een tweetal opslagloodsen met enige ruimte voor kleinvee (hobbymatig) op in totaal 2.870 m². Aankoop van deze locatie behoort tot de mogelijkheden. De vraagprijs van het onroerend goed bedraagt € 299.000,00 kosten koper.

Wanneer wij uw interesse hebben gewekt dan nodigen wij u hierbij van harte uit om te reageren. Wij zullen u na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring vervolgens voorzien van een uitgebreid verkoopmemorandum, waarbij wij u tevens inzage geven in de cijfers.

Vanzelfsprekend nodigen wij u hierbij tevens uit voor een uitgebreide
bedrijfsbezichtiging in combinatie met een gesprek met de ondernemer.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29