laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


OVERWAARDE HUIS VRIJMAKEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
54287 04-02-2013 Dienstverlening Zakelijke dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 2.500.000 - € 5.000.000 B.V.

omschrijving

Onderneming heeft in samenwerking met oud-bankiers de afgelopen vijf jaar een portfolio-management-systeem ontwikkeld, dat betrekking heeft op een omgekeerde hypotheek variant. Deze variant maakt het mogelijk dat ouderen (60+) overwaarde uit hun huis vrijmaken, onder de voorwaarde dat zij na verloop van tijd de hoofdsom en rente afrekenen op een door hun gewenst moment. Door de conservatieve benadering van de te verstrekken hypotheken ten opzichte van de waarde van het huis zijn er beperkte risico’s. Er worden alleen eerste hypotheken verstrekt, met een huis als onderpand. Er is rekening gehouden met de mogelijkheid van snel stijgende rentes en waarde-dalingen van de huizenprijzen.
De gezochte financiering (3,6 MLN EUR) is benodigd voor de totstandkoming van het eerste portfolio, bestaande uit ongeveer 100 overeenkomsten met huiseigenaren. Men verwacht dat het eerste portfolio kan worden opgebouwd zonder omvangrijke initiële kosten, omdat de dienstverlener, de faciliterende bank en één van de grootste intermediairs (6.000 aangesloten kantoren) hieraan hun medewerking verlenen. Hierdoor kan 90% tot 95% van de inleg direct in de demo-portfolio worden geïnvesteerd.

Tags (trefwoorden)
Investering | kapitaal | financiering | hypotheek

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29