laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTYCENTRUM EN BBQ CATERAAR

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53803 07-02-2012 Horeca en Recreatie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Gelderland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 N.v.t. N.v.t. N.v.t.

omschrijving

Wie zijn wij?
- Het betreft een party- en zalencentrum in het midden/oosten van het land, waar men terecht kan voor vergaderingen, personeelsfeesten, bruiloften, cursussen, koffietafels, beurzen en (nieuwjaars)recepties, maar ook voor een bezoek aan het bruine caf?.
- De locatie beschikt over diverse ruimten. Op de begane grond zijn twee zalen en een bruin caf?, waarbij de grote zaal ruimte biedt aan gezelschappen tot 450 personen. Op de eerste verdieping is een zaal voor activiteiten tot 70 gasten. Het bruin caf? biedt plaats aan zo?n 125 gasten en tot slot is de kleine zaal geschikt voor zo?n 50 gasten.
- Sinds eind 2011 heeft de onderneming een nevenactiviteit in de vorm van BBQ catering. De onderneming heeft zich aangesloten bij een franchiseconcept dat gespecialiseerd is in het op locatie verzorgen van BBQ evenementen.

Wat doen wij?
- Binnen het party/zalencentrum kan men terecht voor diverse activiteiten. Om de omzetschommelingen binnen dit party/zalencentrum op te vangen, is gekozen voor een additionele activiteit in de vorm van BBQ catering. Het party/zalencentrum merkt voornamelijk in de zomer een afname van de activiteit bij zowel de particuliere als de zakelijke markt. Het BBQ concept laat echter een stijgende lijn zien over heel Nederland en heeft tevens als voordeel dat het zich grotendeels concentreert rondom de warmere maanden.

Hoe presteren wij?
- De onderneming heeft in 2011 met het party/zalencentrum een omzet behaald van EUR 434k, met een winstgevendheid van EUR 35k. Dit betrof op EUR 800,- na enkel omzet uit het zalencentrum. Ondanks de teruglopende omzetten in de horeca vanaf 2008/2009 heeft deze ondernemer sinds 2009 stijgende omzetten.
- De onderneming verwacht in 2012 een totale omzet te genereren van EUR 500k met een winstgevendheid van EUR 38k. Van deze omzet wordt EUR 400k gegenereerd met het zalencentrum en EUR 100k met de BBQ catering. De marge op de BBQ catering is echter dusdanig hoger, dat hier een winstgevendheid van EUR 25k wordt verwacht. Bij het zalencentrum wordt een winstgevendheid van EUR 13k verwacht.

Wat hebben wij nodig?
- Doordat de onderneming de investeringen voor het BBQ concept reeds in 2011 heeft gedaan, kent het voor de start van 2012 een ?gat? in de begroting. Om dit tijdelijke gebrek aan liquiditeit op te vangen is de onderneming op zoek naar een investering/financiering groot EUR 25k. Door toenemende omzet en doordat de investeringen voor het BBQ concept reeds gedaan zijn, zal het liquiditeitsgat eind april verdwenen zijn.

Wat zijn de motieven?
- De onderneming heeft een zeer mooi party/zalencentrum en heeft extra dienstverlening toegevoegd om het omzetgat in de zomer op te vangen. Motief voor verstrekken van financiering kan de korte terugbetaaltijd met een aantrekkelijke rente zijn. Voor en investering is het potentieel van de organisatie interessant. In een markt die gekend wordt door teruglopende omzetten weet deze ondernemer toch zijn winstgevendheid te behouden en heeft hij de inventiviteit om een omzetgat op te vangen met een additionele dienst.

Tags (trefwoorden)
Partycentrum | BBQ | Cateraar | Gelderland | Horeca | Recreatie

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29