laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE: GROOTHANDEL IN MODIEUZE SCHOEISEL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53767 01-02-2012 Groothandel Groothandel in algemene textiel
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. € 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

Wat doet de organisatie?

De onderneming betreft een groothandel van modieuze schoeisel (o.a. modieuze snow-boots) naar Italiaans design. De showroom is gevestigd in provincie Utrecht, waar zakelijke klanten het assortiment kunnen bezichtigen.

Er zijn contracten afgesloten met een drietal inkooporganisaties om het kredietrisico van klanten te verlagen. Zij staan garant voor de inkopen van hun leden.

Naast het leveren heeft de ondernemer zelf ook twee winkels in de provincie Noord-Holland. Dit zijn verschillende winkelformules. E?n formule richt zich op het sport segment en ??n formule richt zich op het casual segment. De onderneming bestaat reeds sinds 2006.

Wat zijn de aandachtspunten?
Door de zachte winter tot nog toe en het huidige economische klimaat is de voorraad sterk opgelopen. Ook is er door enkele klanten faillissement aangevraagd waardoor orders geannuleerd zijn. De voorraad is echter courant en voldoet aan de huidige eisen van de consument. Naar verwachting zal deze voorraad in een later stadium verkocht worden. Op moment van schrijven zijn de verkopen toegenomen door het koudere weer.

Door de opgelopen voorraad is de liquiditeit van de organisatie verminderd. Hierdoor is de ondernemer op zoek naar een financiering/investering.

De twee fysieke winkels draaien operationeel zeer goed en hebben een winst van ongeveer EUR 100K in 2011. De groothandel voor de winkels draaide ondanks de externe factoren een kleine winst van EUR 4K in 2011.

Wat is benodigd?
De ondernemer is op zoek naar een financiering/investering groot EUR 165.000,- . De voorkeur gaat uit naar een strategische partner die samen met de ondernemer de groothandel verder wil ontwikkelen.

Wat zijn de investeringsmotieven?
Vanaf 2006 vertoont de onderneming ieder jaar een omzetgroei. Als gevolg van deze trend zijn alle winsten geherinvesteerd om de groei te faciliteren. Hierdoor zijn op dit moment weinig eigen financi?le middelen beschikbaar om dit korte termijn probleem adequaat op te lossen.

Er zijn mogelijkheden om verder te groeien in het aantal winkel s middels eigen fysieke winkels, franchise, webshops of andere vormen.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29