laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SUCCESVOL GAMINGPLATFORM VOOR SMARTPHONES

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53706 02-03-2012 Dienstverlening Internetbedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 400.000 - € 500.000 B.V.

omschrijving

- Het betreft een gamingplatform voor smartphones, dat zich reeds bewezen heeft op andere platforms waaronder Xbox en Playstation.
- Op dit platform kunnen gebruikers van smartphones games spelen tegen elkaar, waarbij het mogelijk is om voor geld te spelen. Een gebruiker kan via creditcard of paypal geld storten op zijn account, waarmee hij kan inzetten en spelen tegen andere gebruikers.

- De opzet van het platform lijkt enigszins op het bekende PartyPoker. PartyPoker behaalde in 2009 een winst van USD 300 mln. Het idee is om een account aan te maken, waarop geld gestort kan worden. Met dit geld kan deel worden genomen aan pokertoernooien alwaar men kan proberen het geld te verveelvoudigen.
- Het gamingplatform van smartphones ken eenzelfde structuur. Het is mogelijk om via de mobiele telefoon spellen tegen elkaar te spelen, waarbij geld ingezet kan worden. Er kan gekozen worden voor een diversiteit aan spellen en mogelijkheden, waarbij bijvoorbeeld ook gekozen kan worden voor een toernooivorm. Het zal beschikbaar zijn voor alle grote operating systems, waaronder iOS, Android, Windows Phone en blackberry.
- De onderneming opereert wereldwijd en heeft in het Xbox/Playstation platform in het verleden al miljoenen ge?nvesteerd. Het wil nu een grote stap gaan zetten op de smartphonemarkt. De afgelopen 2 jaar is het aantal aangeschafte smartphones [en dus potenti?le gebruikers] gegroeid naar 600 mln.

- De onderneming verwacht de komende 36 maanden 800.000 gebruikers te verwelkomen op het mobiele platform. De jaarlijkse omzet komt bij dit aantal gebruikers naar verwachting uit op USD 150 mln. Dit is gebaseerd op de verwachting dat een gebruiker jaarlijks voor circa USD 150 aan wedstrijden aangaat.
- De onderneming heeft diverse uitgebreide marktonderzoeken gedaan en heeft de techniek reeds in huis.

- Om het mobiele platform te lanceren is een investering benodigd van EUR 2 mln. De ondernemers achter het concept hebben zelf EUR 1.5 mln. beschikbaar en zijn op zoek naar een additionele EUR 500k. Dit bedrag is benodigd voor zowel technische als marketingdoeleinden. Zeer belangrijk om te slagen is het bekend raken bij smartphonegebruikers.

- Het betreft een zeer sterke groeimarkt. Vergelijkbare spelers op vergelijkbare markten, zoals PartyPoker, hebben sinds hun intrede een explosieve groei doorgemaakt en kennen een grote mate van winstgevendheid,
- De onderneming heeft reeds een platform voor Xbox en Playstation en daardoor de techniek en knowhow in huis om dit ook te lanceren voor smartphonegebruikers. Daarbij is het concept grensoverschrijdend en wordt het wereldwijd uitgerold. De online gamingmarkt is in 2012 wereldwijd naar verwachting goed voor een omzet van USD 35.5 mld. Sinds 2004 is deze markt met 20% per jaar gemiddeld gegroeid en het einde lijkt nog niet in zicht.

Tags (trefwoorden)
Gamingplatform | Smartphones | Participatie

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29