laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE IN JAZZCLUB

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53486 23-12-2011 Horeca en Recreatie Café, discotheek, bar
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Holland Overig 10 - 50 500 - 1.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 2.500.000 - € 5.000.000 € 50.000 - € 100.000 € 150.000 - € 200.000 B.V.

omschrijving

De ondernemers willen een jazz club gecombineerd met een barrestaurant opzetten in ??n van de grote steden in de Randstad. Hiervoor is een opkomende locatie gekozen die steeds meer gezien wordt als een ?hippe? plek om te dineren en een avond uit te gaan. Een ruime parkeergarage is nabij aanwezig.
In de stad in kwestie is er momenteel geen ?exclusieve? commerci?le jazz club, die als doelgroep mensen van 25 jaar of ouder heeft. De jazz club zal ruimte bieden voor zowel particulieren als afhuur voor bedrijfsevenementen. Het doel is opening op 1 maart 2012.

De club wordt opgezet in samenwerking met de organisatoren van een bekend festival en ??n van Nederlands meest succesvolle jazzmuzikanten. Dit geeft een garantie dat artiesten van hoge kwaliteit zullen optreden in de club.
De club is opgedeeld in 2 ruimtes. Het barrestaurant herbergt ruimte voor ruim 100 mensen, hier is de mogelijk om te lunchen, te borrelen en/of te dineren. Het terras biedt ruimte voor nog eens 150 personen en de galerij voor 50 personen. Het clubgedeelte biedt ruimte voor 450 personen. Ook is er in het clubgedeelte de mogelijkheid om voor optredens te dineren. Hier is een capaciteit voor 200 mensen in sit-down en ruimte voor 75 personen rondom de bar.

Het verdienmodel is gebaseerd op het horecamodel. Echter zijn er ook inkomsten uit entreegelden voor het clubgedeelte. De kracht van het concept is dat er na gedineerd te hebben, er onder hetzelfde dak genoten kan worden van een avond uit met jazzmuziek.
Het organisatorische gedeelte van de onderneming is gereed. Er is een start gemaakt met het benaderen van managers en het personeelsbestand. De totale staf voor de keuken zal bestaan uit 10 mensen. Er zijn contacten gelegd met de beoogde chef-kok. Voor de bediening zal er een team geformeerd worden bestaande uit 25 personeelsleden, met een basis van fulltimers aangevuld met parttimers.
Er bestaat concurrentie, zij bieden echter niet wat deze onderneming kan bieden. Concurrenten zijn veelal een stuk kleiner, of bieden niet de combinatie van kwalitatief dineren met een avond uit met jazzmuziek.
Het plan voor de marketing is compleet uitgedacht en ligt klaar om in werking te worden gezet.

De ondernemer is op zoek naar een financiering van groot EUR 200.000,- . Het betreft hier een combinatie van risicodragend kapitaal en een achtergestelde lening. De mogelijk is er om in delen van EUR 50.000,- te investeren. De voorkeur gaat echter uit naar ??n investeerder.

De totale investering voor de gehele propositie bedraagt EUR 1.3 mln, daarvan is er voor EUR 1.1 mln aan kapitaal voorzien. De investeerders betreffen allen partijen die van strategische waarde zijn voor het concept.
De verwachting is een omzet van EUR 3.59 mln in jaar 1 en EUR 3.95 mln in jaar 2. Dit met respectievelijke resultaten na belasting van EUR 50.7K en EUR 252K.
De populariteit van jazz is toenemend. Gecombineerd met andere muziekstijlen is jazz aan een opmars bezig die vooral populair is bij het jongere publiek. Deze ?stromingen? zullen een prominente plek krijgen in het concept.

Tags (trefwoorden)
Participatie | Jazzclub | Barrestaurant | Randstad

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29