laatst bijgewerkt op: 29-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


BEGRAFENISONDERNEMING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53462 21-12-2011 Dienstverlening Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Utrecht Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 € 50.000 - € 100.000 Vertrouwelijk Eenmanszaak

omschrijving

Wie is de ondernemer/onderneming?
De ondernemer [30 jaar ervaring] heeft een begrafenisonderneming in regio Amersfoort.
De ondernemer biedt zowel mogelijkheden voor crematies als voor begrafenissen.
Er worden per jaar circa 50 uitvaarten begeleid, overeenkomstig EUR 200k omzet. Er is een andere onderneming overgenomen welke 20 uitvaarten per jaar verzorgt. Als gevolg wordt een omzetgroei van EUR 80k verwacht.
Deze overgenomen onderneming heeft een focus op ??n plaats waar zij een zeer warm netwerk opgebouwd heeft en waar zij geen directe, lokale concurrentie ondervindt. Er is enkel concurrentie van buiten de plaats.
De ondernemer is niet gebonden aan een verzekeraar of overkoepelende organisatie. Als gevolg houdt de onderneming hierdoor zijn persoonlijke identiteit waarbij de kosten eveneens op een laag niveau blijven.

Wat zijn de aandachtspunten?
Er zijn mogelijkheden tot margeverbetering indien de ondernemer zelf het drukwerk en de kisten kan inkopen. Gewenst, maar niet noodzakelijk, is een eigen auto. Dit alles levert een sterke margeverbetering.
De ondernemer is op zoek naar een kapitaal van EUR 25k tot EUR 50k voor werkkapitaalfinanciering en mogelijk een aanschaf van een auto.

Wat zijn de financieringsmotieven?
De ondernemer heeft een warm en uitgebreid netwerk in de christelijke gemeenschap in verschillende gemeentes in de regio Amersfoort.
Het oude netwerk vanuit zijn startperiode belt wederom. De nabestaanden van de begrafenissen uit zijn startperiode bereiken qua leeftijd langzaam de gemiddelde leeftijdsverwachting.
Er is een zeer flexibele kostenstructuur doordat de ondernemer weinig vaste kosten heeft.
De overgenomen onderneming is gevestigd in een plaats in regio Amersfoort. De concurrentie komt vanaf buiten de plaats, waardoor de keuze van een inwoner al snel op deze onderneming valt.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29