laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HORECAKETEN OMZET EUR 16.8 MIO.

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53456 20-12-2011 Horeca en Recreatie Restaurants
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 100 - 500 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 N.v.t. € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

Wie zijn wij:
- Het betreft een keten van caf?-brasseries, waarbij de onderneming ook actief is op het gebied van catering en het een schitterende locatie voor evenementen heeft.
- De onderneming bestaat uit 8 verschillende activiteiten welke omzet genereren die vari?ren van EUR 500K tot EUR 4.2 mio.
- De activiteiten zijn gespreid over enkele grote steden in Nederland en de onderneming kent een ruime historie met een bestaansgeschiedenis van
reeds 20 jaar.

Wat doen wij:
- De onderneming beschikt over drie locaties waarop het een caf?-brasserie exploiteert. Deze drie zijn gevestigd in grote steden in Nederland.
- Daarbij heeft de onderneming een restaurant, gevestigd in een mooi klassiek pand te Rotterdam. Als offspring van dit restaurant is onlangs een kookstudio ontstaan, waar zowel particulier als zakelijk gekookt kan worden.
- Naast deze horeca etablissementen beschikt de onderneming ook over cateringactiviteiten en een grote productiekeuken.
- De locatie waar evenementen georganiseerd worden is bij uitstek geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, vergaringen en trouwerijen. Het is een zeer groene, klassieke locatie op steenworpafstand van de grote stad.

Hoe presteren wij:
- De onderneming heeft in 2010 met de 8 verschillende activiteiten een omzet behaald van EUR 16.8 mio. De drie caf?-brasseries (waar de oorsprong van de onderneming ligt) zijn goed voor EUR 8 mio. van deze omzet. De catering is goed voor EUR 4.2 mio.
- In 2010 heeft de onderneming een nettowinst van EUR 40K na belasting. Wanneer dit resultaat uitgesplitst wordt, zijn sommige activiteiten eer winstgevend en andere verlieslatend. Zo waren de caf?-brasseries goed voor een winst van EUR 520K. Daartegenover stond bijvoorbeeld een verlies van de catering (EUR -/- 60K) en een verlies van EUR -/- 335K in een caf?deel. Dit laatste onderdeel is vanwege de verlieslatendheid inmiddels afgestoten.

Wat hebben wij nodig:
- De onderneming heeft een mismatch tussen korte activa en korte passiva. Op dit moment heeft de onderneming een voorstel van een bancaire instelling ontvangen welke een deel van de mismatch rechttrekt, om de balans verder te versterken is de onderneming op zoek naar eigen vermogen.
- De investering die gezocht wordt is groot EUR 500K. De onderneming heeft de afgelopen jaren deels zelf ge?nvesteerd in uitbreiding en optimalisatie en is deels gefinancierd. Hierdoor is de scheefstand in korte activa/korte passiva ontstaan. De investering van EUR 500K versterkt het eigen vermogen en kan een deel van de korte passiva aflossen.

Wat zijn de motieven:
- De onderneming heeft een lange bestaansgeschiedenis en heeft met diverse etablissementen een omzet van EUR 16.8 mio. In ruil voor de investering kan een participatie in de onderneming verkregen worden.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29