laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


STAALCONSTRUCTIE BEDRIJF

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53360 08-12-2011 Industrie Metaalproductenindustrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 2.500.000 - € 5.000.000 Vertrouwelijk Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

Wie zijn de ondernemers?
De ondernemers kunnen een staalconstructie bedrijf overnemen. De twee ondernemers hebben veel ervaring in deze branche. Gedurende hun carri?re is er een sterk netwerk opgebouwd in zowel Nederland als in Nigeria. In het verleden hebben zij projecten uitgevoerd in Nigeria, Engeland, Rusland en Azi? met projectwaardes van rond de EUR 40 miljoen. De over te nemen onderneming richt zich op Nederland. De ondernemers willen zich eveneens richten op de Nigeriaanse markt.

Wat doet de onderneming?
De onderneming heeft een goede naam in de branche. De onderneming produceert, levert en monteert uitsluitend kwalitatieve maatwerkconstructies voor voornamelijk grote Nederlandse bouwondernemingen in de particuliere en de overheidssector.
De onderneming is actief in de woningbouw, utiliteitsbouw en weg- en waterbouw. De nadruk ligt echter op de weg- en waterbouw.
Het personeelsbestand [circa 30 FTE] heeft vooral veel vakkennis. De overnemende ondernemers kunnen sterk bijdragen met hun commerci?le vaardigheden.

Wat zijn de aandachtspunten?
De ondernemers willen het bedrijf overnemen en hun kennis en netwerk van o.a. de Nigeriaanse en de Nederlandse markt gebruiken om de omzet te verhogen. In de Nigeriaanse markt zijn hogere marges mogelijk vergeleken met Europa.
De huidige productiebezetting van het over te nemen bedrijf is ruim 60%, waardoor een stevige groei mogelijk is zonder hoge investeringen in een machinepark en personeel.
De omzet ligt historisch tussen de EUR 4 mio en EUR 5 mio. Het streven is een verdubbeling van de omzet in 2 tot 3 jaar tijd.
Om de onderneming over te kunnen nemen is nog circa EUR 300k risicodragend kapitaal nodig. Hiervoor wordt een externe investeerder gezocht welke een belang in de organisatie wordt geboden.

Wat zijn de acquisitiemotieven?
De ondernemers hebben veel ervaring en een uitgebreid, sterk internationaal netwerk. In Nederland denken zij de activiteiten te kunnen uitbreiden ten opzichte van de huidige activiteiten. De Nederlandse overheid heeft grote investeringen gepland ter uitbreiding en optimalisering van de huidige infrastructuur in Nederland waaronder de A2 en een tweede maasvlakte.
De ondernemers hebben een sterk netwerk in Nigeria, de tweede economie van Afrika. Vanwege de demografische samenstelling en de beschikbare grondstoffen, concludeert Goldman Sachs dat Nigeria kan uitgroeien tot een van de vijftien grootste economie?n ter wereld het komende eeuw. In 2011 wordt een economische groei van circa 8% verwacht.
De infrastructuur behoeft een inhaalslag in Nigeria, deze is in gang gezet. Als gevolg is er een stijgende vraag naar constructie maatwerkoplossingen. Opvallend detail is de hogere marge welke behaald kan worden in Nigeria.
De over te nemen onderneming heeft een gedegen track record en staat goed bekend om haar kwalitatieve maatwerkoplossingen. De kwaliteit van de over te nemen partij is aanzienlijk beter dan het huidige aanbod in Nigeria.
Er is een goed gevulde orderportefeuille op dit moment. Deze portefeuille heeft reeds een waarde vergelijkbaar met 20% tot 25% van de historische jaaromzet. T.o.v. 2010 wordt in 2011 in de algehele markt een stijgende productie en een stijgende afzetprijs waargenomen.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29