laatst bijgewerkt op: 22-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GROEIEND KINDERCENTRUM TE FLEVOLAND

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53337 06-12-2011 Dienstverlening Kinderdagverblijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Flevoland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 Vertrouwelijk Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

Wie is de ondernemer en wat doet de onderneming?
De onderneemster heeft sinds 2009 een kindercentrum in Almere met de activiteiten kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en bemiddeling inzake gastouderopvang.
Het kinderdagverblijf beseft dat elk kind uniek is en op eigen wijze en eigen tempo ontwikkelingen doormaakt. Er is aandacht voor spel, ontmoetingen en eigen keuzes zolang deze ligt in lijn met respect voor de ander en de ander zijn/haar spullen. Hiernaast is communicatie tussen het kind en de medewerker en tussen de ouder en het kinderdagverblijf van groot belang. Zowel de ouders als het kinderdagverblijf heeft informatie over het kind van elkaar nodig om de juiste opvoeding te kunnen bieden en het kind leert hierdoor te communiceren.
Er is een tuin van 300m2 met allerlei mogelijkheden voor activiteiten. Er zijn thematisch activiteiten, waarbij de kinderen zelf kunnen kiezen om mee te participeren.
Er zijn drie leeftijdgroepen tot vier jaar oud. Daarnaast is er een groep voor basisscholieren inzake buitenschoolse opvang. Het kinderdagverblijf faciliteert eveneens in de bemiddeling met gastouders.
Wat zijn de aandachtspunten?
Na het opstartjaar in 2009 is in 2010 een kleine winst gemaakt. Door onrust over de richting van de politiek inzake kinderopvang heeft er een terugloop in aantal kinderen plaats gevonden. Als maatregel zijn contracten van twee leidsters niet verlengt en werkt de onderneemster nu operationeel volledig mee. Verder zijn er reeds circa 10 extra kinderen ingeschreven welke in de loop van 2012 naar het kinderdagverblijf zullen komen.
Met de huidige kinderen welke in 2012 zeker komen, is een acceptabele winst van 10% reeds zeker. Zodra er nieuwe kinderen bijkomen, zullen zij bij bestaande groepen kunnen aanschuiven. De extra inkomsten zullen bijna geheel bij de winst worden toegeschreven.

Wat is benodigd?
Vanwege een liquiditeitstekort is er een financiering benodigd van circa EUR 50k. Dit wordt vooral veroorzaakt door hoge aflossingsverplichtingen van in 2009 aangegane financieringen.

Wat zijn de investeringsmotieven?
De prognose is gebaseerd op zekere inkomsten en is reeds winstgevend.
Er is duidelijkheid over de toekomst van de kinderopvang binnen de politiek. Als gevolg weten ouders waar zij aan toe zijn en kunnen zij een weloverwogen besluit maken. Verwacht wordt een aantrekkende vraag door de afgenomen onzekerheid.
De gemeente Almere is voorvechter van een goede bereikbaarheid van de stad. Een algemene verwachting is een demografische groei bij een verbeterde bereikbaarheid. Een demografische groei geeft een verwachte groei in kinderaantallen binnen de gemeente.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29