laatst bijgewerkt op: 22-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE IN OVERNAME VAN RESTAURANTS

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53200 17-11-2011 Horeca en Recreatie Restaurants
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 N.v.t. € 200.000 - € 300.000 N.v.t.

omschrijving

- De onderneming kent landelijk 4 restaurants in franchiseformule. De vestigingen zijn verspreid over het gehele land.
- Twee restaurants zijn in eigen beheer. De twee eigenaren van deze restaurants willen uitbreiden met een drietal vestigingen.

- In de restaurants kan voor een vaste prijs gegeten worden. Voor deze prijs kan er dan de gehele avond binnen gebarbecued worden.
- De ondernemers willen zowel in de breedte als in de diepte hun onderneming uitbreiden. Waar de restaurants nu alleen nog in de avond geopend zijn zullen deze op korte termijn ook overdag geopend zijn.
Wat zijn onze aandachtspunten?
- De ondernemers willen gezamenlijk 3 nieuwe restaurants overnemen. Hiervoor wordt een plan opgesteld door de voormalig oprichter en de voormalig directeur van LaPlace.
- Twee van de drie over te nemen restaurants waren vroeger vestigingen van de franchise. Doordat zij barbecuerestaurants zijn gebleven kan eenvoudig het concept van de franchise terug gebracht worden. Er staat een volledig ingewerkte bedrijfsleider klaar om het eerste restaurant dat overgenomen wordt te runnen.
- Met de overnames willen de ondernemers meer landelijke bekendheid voor de franchise en inkoop voordelen door schaalvergroting bereiken.

- De ondernemer is op zoek naar een financiering van groot EUR 250.000,- voor een uitbreiding met 3 filialen. Het gaat hier om risicodragend kapitaal.

- De twee restaurants in eigen beheer hebben een omzet behaald in 2010 van EUR 382K en EUR 384K met respectievelijke resultaten voor belasting van EUR 33K en EUR 20K.
- De ondernemers verwachten met de uitbreidingen en de ruimere openingstijden een omzet van EUR 2.5 mln.
- De ondernemers hebben gezamenlijk meer dan 40 jaar ervaring in de restaurantbusiness.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29