laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ARCHITECTENBUREAU IN INFORMELE SETTING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
52369 18-08-2011 Dienstverlening Architecten
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Zuid-Holland Overig 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 € 100.000 - € 200.000 N.v.t. B.V.

omschrijving

Het betreft een bestaand en succesvol architectenbureau dat beter presteert dan de branche. Dit architectenbureau wil middels een vernieuwend concept de bekendheid en omzet vergroten. Het bedrijf merkt dat klanten vaak binnen komen door een informele sfeer of via informele contactmomenten. Een nieuwe locatie, waarbij het architectenbureau ge?ntegreerd wordt met een koffie en wijnbar zorgt voor een informeel karakter. Het concept is hierdoor multifunctioneel en door het vertonen van kunst en organiseren van evenementen en workshops ontstaat een ontspannen sfeer. De combinatie van ontspanning en architectuur zal voor de onderneming extra inkomsten genereren uit opdrachten, naast de inkomsten van de wijn- en koffiebar.
De hoofdvestiging van het architectenbureau is gevestigd onder de rook van ?s-Hertogenbosch. Het kantoor heeft 10 medewerkers en in 2010 een omzet van EUR 1,1 mln.
Het architectenbureau is sterk in het product dat ze aanbieden en beschikt over een zeer goed netwerk. Het wil via een nieuw concept in een ongedwongen sfeer mensen kennis laten maken met het architectenbureau en dit zal zeer positief werken voor de branding van het architectenbureau.
De onderneming is als architectenbureau gespecialiseerd in architectonische en stedenbouwkundige opdrachten en voert deze zowel uit voor overheid, particulieren, bedrijven en onderwijs.
De onderneming wil naast de huidige architectonische werkzaamheden een nieuw concept cre?ren: publiek wordt getrakteerd op een combi van architectuur, kunst en spijzen.
De onderneming heeft de afgelopen jaren beter gepresteerd dan de branche. Waar de architectenbranche in 2009 een grote klap kende heeft de onderneming een omzetstijging gekend van 15%. Omzet 2009 bedroeg EUR 1,4 mln. In 2010 heeft de onderneming last gehad van de verslechterde economie en een omzet geboekt van EUR 1,1 mln.
Ook de winstgevend is sterk boven het branche gemiddelde. Waar het gemiddelde architectenbureau een winstgevendheid kende van 7%, heeft de onderneming in 2008 een winstgevendheid laten zien van 18% ten opzichte van de omzet. Ook in 2009 was deze sterk hoger dan de branche met 14%. In 2010 heeft de onderneming een licht verlies geleden, welke verklaard wordt door de uitkoop van een partner. Operationeel heeft de onderneming echter ook een goed jaar doorgemaakt.
De verhouding eigen vermogen/vreemd vermogen (solvabiliteit) in 2010 bedraagt 1,54.
In 2011 kent de onderneming een zeer sterke start. Op 31 mei was er reeds een omzet van EUR 421k, en der verwachting is dat de onderneming een zelfde omzetgrootte als 2010 kan behalen. De winst als percentage van de omzet is na een minder 2010 weer sterk en ruimschoots boven brancheniveau; 19%.
Voor de aankoop van het pand met een koopsom van EUR 388.500,- is een hypothecaire financiering nodig ter grootte van koopsom plus kosten koper. Verder is het bedrijf voornemens het aan te kopen pand te verbouwen. Voor de verbouwing is een additionele EUR 230.000,- benodigd. Deels kan dit uit eigen middelen gefinancierd worden, deels is de onderneming op zoek naar financiering voor deze verbouwing.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29