laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


FULL SERVICE AUTOBEDRIJF

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51871 29-07-2011 Detailhandel Non-Food Autobedrijven, garages, materialen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Gelderland Overig 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 2.500.000 - € 5.000.000 € 50.000 - € 100.000 N.v.t. B.V.

omschrijving

?X De onderneming, gevestigd in omgeving Amersfoort, actief in de autobranche in het midden van Nederland, bevindt zich in een groeiende fase in zowel omzet als in autobranche gerelateerde activiteiten.
?X De onderneming is de laatste 2 jaar structureel gegroeid in omzet met ruim 9% per jaar naar circa EUR 3,5M in 2010. Deze groei is voornamelijk gerealiseerd door de groei handel van tweedehands auto??s, waarbij de verkoop momenteel ligt op circa 400 auto??s per jaar. Daarnaast exploiteert de onderneming een [schade] werkplaats en een poetsafdeling.
?X Door een overname is de omzet gegroeid naar circa EUR 4,5M ?V EUR 5M. Het overgenomen autobedrijf ligt op ruim 30 kilometer van de huidige vestiging, waardoor met name personeel van de werkplaats flexibel in te zetten is op beide vestigingen.
?X De onderneming is een full service autobedrijf en is lid van de BOVAG.
?X De huidige vestiging heeft 9 medewerkers en de overgenomen vestiging heeft 7 medewerkers. In totaal zijn er 8 monteurs, 2 poetsers, 1 spuiter, 2 verkopers, 1 algemene medewerker en 2 receptionisten. Het ondernemersechtpaar werkt mee op gebied van inkoop, aansturing en administratie.
?X De overgenomen vestiging behaald 50% van haar omzet uit werkplaats activiteiten en 50% uit autohandel. Door een uitbreiding van 11 auto??s naar 40/50 auto??s in de showroom, is de omzet explosief gestegen. In de eerste 5 maanden van 2011 is reeds 80% van de gehele omzet van 2010 gerealiseerd.
?X De groei is tot nu middels de huidige financier geborgd. Deze private financier heeft echter zijn plafond bereikt, waardoor een nieuwe financier nodig is om de verdere groei te financieren.
?X In het verleden werd een deel van de voorraad gefinancierd door een groothandel welke pas betaald werd op moment dat de auto??s verkocht waren. Dit drukte echter de bruto marge. Er is een potentie tot een forse margeverbetering door direct in te kopen bij leasemaatschappijen en/of door direct voorraden over te nemen van failliete partijen.
?X De ondernemer voorziet in zijn huidige vestiging een verdere uitrol van de huidige activiteiten op gebied van werkplaats, schade en de reiniging [uitbreiding tot 6/7 monteurs is mogelijk]. Daarnaast is er ambitie additionele activiteiten uit te rollen op gebied van shortlease & verhuur en het opzetten van een groothandelsfunctie. Ervaring van de ondernemer leert dat shortlease & verhuur binnen een jaar uit te rollen is tot 100 tot 150 auto??s.
?X Verder zijn door de overname enige synergievoordelen behaald. O.a. back office, assortimentkeuze voor de klant, inkoopmacht en betere capaciteitsplanning voor de monteurs.
?X De ondernemer is op zoek naar een financier of participant om het gerealiseerde groeipad te continueren. Financiering is nodig ter realisatie van directe toegang tot inkoopkanalen, verruiming van voorraad en uitbreiding van activiteiten.
?X De voorkeur gaat uit naar een investeerder welke kapitaalkrachtig genoeg is om verdere groei te financieren in de toekomst. Mogelijk kan deze financier/investeerder als hefboom fungeren om een bancaire financiering te realiseren.
?X De onderneming kan een margeverdubbeling realiseren op moment dat zij direct inkoopkanalen kan benaderen en de groothandel kunnen omzeilen. Het netwerk is reeds aanwezig.
?X De huidige omloopsnelheid van de voorraad bedraagt ruim 100 dagen. De daling in omloopsnelheid kan beperkt worden, doordat de klant keuze krijgt uit een groter assortiment en zo eerder een match vindt, alsmede doordat de tweede vestiging een grote groeipotentie heeft zodra de voorraad uitgebreid wordt. Deze vestiging bevindt zich in een grotere plaats, maar beschikt over slecht een kwart van de voorraad welke in de hoofdvestiging staat. Door de plaatsing van reeds meer auto??s in de showroom is het verkoopaantal reeds verdubbelt in 2011.
?X Door de positionering als full service autobedrijf zal een deel van de verkochte auto??s in onderhoud/reparatie komen bij de onderneming. Juist op onderdelen worden hoge marges behaald.
?X Door aansluiting bij een professionele leasemaatschappij stijgt het werk in de werkplaats reeds explosief in de overgenomen vestiging.
?X Na opening van de schadeafdeling in 2009, stijgen deze werkzaamheden structureel.

Tags (trefwoorden)
Fullservice | Autobedrijf | Amersfoort | Overname

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29