laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


DRUKKERIJ MET AEX/AMX BEURSGENOTEERDE KLANTEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51791 15-07-2011 Industrie Grafische industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 50 - 100 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Verliesmakend € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

?X De onderneming is actief in de grafische sector en heeft een zeer respectabele track record opgebouwd in de loop der jaren. Als gevolg is een omzet opgebouwd van EUR 10M ?V EUR 20M.
?X Door de tientallen jaren ervaring heeft deze MKB onderneming een stabiele klantenkring opgebouwd, bestaande uit beursgenoteerde bedrijven [zowel AEX als AMX]. Met deze klanten zijn preferred supplier contracten afgesloten, wat de stabiliteit verhoogd.
?X De prognose is sterk verbeterd na een reorganisatie in 2010 naar een voorzichtige winstgevendheid in de tweede helft van 2011. Gebaseerd op de orderportefeuille van 2011 vergeleken met 2010
?X De onderneming richt zich op zowel drukwerk als digitale techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een modern machinepark, wat als een randvoorwaarde wordt gezien door de onderneming om een goed product af te kunnen leveren en kostentechnisch steeds te verbeteren. Dit wordt onderstreept door de verkregen ISO certificering inzake drukwerk.
?X De onderneming onderscheidt zich echter door haar focus op Customer Intimacy. Zo heeft een klant een vaste account manager en dragen deze account managers waardevolle oplossingen op maat aan.
?X Door deze strategie keuze en de respectabele track record is een diverse klantenkring opgebouwd waaronder internationale AEX en AMX klanten. Deze klanten verwachten maatwerk van topkwaliteit, flexibiliteit, snelheid en leverbetrouwbaarheid.
?X De onderneming heeft enkele zware jaren achter zich, gekenmerkt door een dalende omzet en dalende winstgevendheid. Na een forse reorganisatie is het toekomstperspectief echter sterk verbeterd. Het management verwacht een omzet in 2011 gelijk aan de omzet over 2010, namelijk tussen EUR 10M en EUR 20M. Het management verwacht daarbij een sterk verbeterd, operationeel resultaat [EBIT], welke in 2012 weer winstgevend zullen geraken.
?X De verbeterde perspectieven zijn bewerkstelligt door daling van personeelslasten van 33% in 2009 tot verwacht 28,5% in 2011 en door stijging van de bruto marge van 53% in 2009 tot verwacht 55% in 2011.
?X De ondernemer is op zoek naar een financiering of participatie van groot EUR 1.000k voor een herstructurering van de balans.
?X Een groot deel van de omzet wordt gerealiseerd bij beursgenoteerde klanten waarmee reeds jarenlang preferred supplier contracten, raamwerkovereenkomsten en/of prijsafspraken zijn gemaakt. Historisch gezien wordt 80% van de omzet via deze contracten gerealiseerd.

Tags (trefwoorden)
Drukkerij | Beursgenoteerde | Klanten | Grafische | Overname

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29