laatst bijgewerkt op: 22-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ZAKELIJK REISBUREAU MET FOCUS OP MKB

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51671 05-07-2011 Detailhandel Non-Food Reisbureau`s
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Minder dan € 25.000 Vertrouwelijk N.v.t.

omschrijving

? De onderneming , aangesloten bij franchisegever Uniglobe [gevestigd in meer dan 40 landen], verzorgt zakenreizen voor het MKB in Nederland met een reisbudget van EUR 5.000,- tot EUR 500.000,-.
? Ondernemer heeft een zeer respectabele ervaring en track record.
? De kernactiviteit het zakelijk reisbureau is het aanbieden van een zakenreisconcept aan het MKB. MKB bedrijven beschikken veelal niet over een duidelijk omschreven reisbeleid. Dit zakelijke reisbureau kan de reisbudgetten beter beheren en zorgen voor kostenvermindering.
? De focus van het zakelijk reisbureau ligt hierbij op persoonlijke wensen, kwaliteit en kostenbewustzijn.
? De onderneming is een start up en heeft behalve eigen inleg additioneel vermogen nodig. De ondernemer brengt zelf EUR 60.000,- in en heeft EUR 63.500,- nodig om de begroting sluitend te krijgen. Bank is bereid om EUR 28.000 te financieren, het restant kan in de vorm van een financiering en/of risicodragend vermogen.
? De onderneming verwacht in het eerste jaar een omzet te kunnen behalen van EUR 670K met een resultaat van EUR 2K. In de daaropvolgende jaren verwacht de onderneming door te kunnen groeien naar omzetten van EUR 1,1 mln. en EUR 1,6 mln. met een resultaat van respectievelijk EUR 55K en EUR 106K.
? De branche voor zakelijk reizen verwacht in 2011 een sterk herstel. De omzet van de zakelijke reisbranche zal dit jaar 10% hoger uitvallen dan vorig jaar. De totale omzet blijft echter nog onder het niveau van voor de recessie in 2009. Dit concludeert het ING Economisch Bureau in de sectorvisie zakelijke reisbranche. Volgens ING bedraagt de omzet van de zakelijke reisbranche in ons land ruim 2,1 miljard euro, ofwel 20% van de totale Nederlandse reisbranche.
? Om te kunnen starten is EUR 35.500,- aanvullend kapitaal gewenst. Deze is naast de inleg van de ondernemer [EUR 60.000,-] benodigd voor werkkapitaal, aanloopkosten en een bankgarantie die verstrekt dient te worden aan IATA [organisatie die het betalingsverkeer van verkochte tickets regelt tussen reisagenten en de luchtvaartmaatschappijen]
? De onderneming bevindt zich in een sector die in 2011 sterk groeit. Door de MKB markt te bedienen specialiseert het zakelijk reisbureau zich op een niche welke momenteel onbediend is.
? Het is zowel mogelijk om financiering als risicodragend kapitaal te verstrekken. [Waardering moet nog gemaakt worden.]

Tags (trefwoorden)
Zakelijk | Reisbureau | MKB | Overname

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29