laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


IMPORTEUR VAN ELEKTRISCHE VERVOERSMIDDELEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51664 05-07-2011 Industrie Elektrotechnische industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) Minder dan 50
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Minder dan € 25.000 € 400.000 - € 500.000 B.V.

omschrijving

- De onderneming heeft als doel het importeren van elektrische voertuigen vanuit China en andere landen als Korea. De voorbereidingen zijn al anderhalf jaar in gang. Momenteel zijn er vier aandeelhouders, twee daarvan willen uitstappen. Tevens is er behoefte aan werkkapitaal.
- De Europese elektrische auto?s, fietsen en scooters zijn ten opzichte van de Chinese alternatieven duur. In China is elektrisch rijden niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook ligt men in China ver voor qua ontwikkeling, tezamen met de expertise van de ondernemers zorgt dit voor producten van hoge kwaliteit.
- Elektrisch rijden wordt steeds populairder. De overheid wil dat er in 2020 ruim 300.000 elektrische auto?s rijden in Nederland.
- De elektrische fietsen zullen een verkoopprijs krijgen die 25% tot 50% ligt onder de prijs van concurrenten, afhankelijk van het type. De elektrische scooters zullen een prijs krijgen die 22% tot 24% lager ligt dan de bestaande modellen.
- Voor de verkoop van de elektrische fietsen, scooters en auto?s wordt momenteel een dealer netwerk opgezet . De normale marges voor dealers zijn 20% tot 25% bovenop de inkoopprijs, deze onderneming biedt 33% marge bovenop de inkoopprijs. Dit zal dealers motiveren om E-fietsen in te kopen.
- De Nederlandse overheid promoot elektrisch rijden in de vorm van belastingvoordelen, dit geldt ook voor andere overheden. Elektrische auto?s zijn vrijgesteld van BPM en elektrische scooters vallen onder de Vamil-regeling.
- De onderneming zal zich richten op dealers in het hele land, alsmede op rechtstreekse verkoop aan overheden en bedrijven. Indien elektrische voertuigen bedrijfsmatig ingezet worden, heeft het bedrijf of instelling een fiscaal voordeel van 20% en krijgt men in de meeste gevallen BTW terug.
- Er zijn vaste contracten met leveranciers uit China. Vanuit het eigen kantoor in Wuxi wordt hierin van begeleiding voorzien.
- De ondernemers zijn op zoek naar groot EUR 450.000,--. Waarvan groot EUR 200.000,- voor de aandelenovername (51%) en groot EUR 250.000,-- aan werkkapitaal.
- Er is inmiddels een contract met een leasemaatschappij afgesloten dat de elektrische scooters landelijk gaat verleasen naar bedrijven.
- De onderneming verwacht een omzet van EUR 800K en EUR 5,5mln in respectievelijk 2011 en 2012, met bijbehorende winsten van EUR 19K en EUR 854K.
- De hoge kwaliteit en de lage prijzen zorgen voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Tezamen met de overheidssteun leidt dit tot een grote aantrekkingskracht van het product.

Tags (trefwoorden)
Elektrische | Vervoersmiddelen | Overname

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29