laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


INNOVATIEF PRODUCTIEBEDRIJF

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51662 05-07-2011 Industrie Machine-industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 50 - 100
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Verliesmakend € 75.000 - € 100.000 B.V.

omschrijving

- Deze onderneming, gevestigd in Nederland, is een innovatief en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in transport over de trap. Sinds 1975 is de onderneming met zijn apparaat toonaangevend in het veilig vervoeren van zware goederen omhoog en omlaag op trappen en levert over de gehele wereld. De afzetmarkt is grotendeels in Europa, met Duitsland als belangrijkste afzetmarkt.
- De onderneming ontwikkelt haar eigen producten en verkoopt deze via haar eigen verkoopkanalen of via tussenpersonen.

- Een van de belangrijkste [en oudste] apparaten dat de onderneming verkoopt, is een gemotoriseerde trapklimmende rupsband voertuig die zorg draagt voor 100% van de hefwerkzaamheden, voorkomt risico op rugletsel en verminderd de inspanningen die geleverd moeten worden om zware, onhandige goederen te verplaatsen met meer dan 87%. Het wordt gebruikt om zware goederen als watertanks, ketels, ovens, gasflessen, kantoormeubilair, verwarmingselementen, restaurantapparatuur, automaten en nog veel meer te verplaatsen.
- De onderneming heeft drie varianten van het bovengenoemde product. De apparaten kunnen respectievelijk 175kg, 350kg en 1000kg dragen.
- Daarnaast heeft de onderneming een nieuw product op de [Duitse] markt gebracht dat vloeren ontdoet van tapijt. Dit apparaat is tevens makkelijk te verplaatsen over trappen en is zeer mobiel. Apparaten van concurrenten zijn doorgaans niet mobiel.
- Ten slotte heeft de onderneming een uitstaande offerte bij energiebedrijf RWE [in Duitsland]. Er wordt een product ontwikkeld, wat er voor zorgt dat bepaalde arbeidsintensieve processen volledig worden geautomatiseerd. Verwachte omzet per product bedraagt EUR 15K [inclusief additionele productiekosten]


- Voor 2011 wordt er een groei verwacht in omzet en rendement. Het nieuwe product, de ?tapijtschraper?, moet eind dit jaar een omzet leveren van EUR 200K. Inmiddels zijn er 5 exemplaren verkocht [omzet bedraagt EUR 50K, verkoopprijs bedraagt EUR 10K]. De omzet wordt gegarandeerd door de Duitse onderneming, die deze producten afneemt. Door schaaleffecten [vaste kosten dalen], zal het rendement toenemen.
- In 2010 is er een omzet gerealiseerd respectievelijk EUR 162K, met een nettoverlies van EUR 19K. Afgelopen jaar zijn er circa 25 producten verkocht. Door de economische crisis, is de omzet in 2008 van circa EUR 427K sterk gedaald. Klanten zijn afkomstig uit de transport- en verhuisbranche.
- Door het exploiteren van het nieuwe product en door het stimuleren van de verkoop van de drie ?traditionele? producten [via marketing], verwacht de eigenaar snel terug te gaan naar het omzetniveau van 2008. Mits er verkoopkosten gemaakt worden, verwacht de onderneming weer 25 exemplaren te verkopen. In potentie bedraagt de omzet in 2011 EUR 362K.


- Door de promotie-, en productiekosten die gemaakt zijn, is er een liquiditeitskrapte ontstaan. De ondernemer staat open voor een gedeeltelijke aandelenemissie [waardering moet nog bepaald worden].

- Voor ondernemingen die opereren in de verhuisbranche en transport, zijn er veel synergievoordelen te behalen. Doordat de betreffende onderneming bepaalde processen kan automatiseren, zal dit zorgen voor kostenefficiency.
- Deze onderneming heeftruim 35 jaar ervaring in deze branche en heeft een sterk netwerk en klantenbestand

Tags (trefwoorden)
Innovatief | Productiebedrijf | Transport | Trap | Overname

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29