laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


OVERGANGSKREDIET BENODIGD VOOR OPSTART WINDMOLENPARK

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51590 08-08-2011 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 75.000 - € 100.000 B.V.

omschrijving

?X De onderneming wil d.m.v. windenergie 200 MW opwekken op het Kola schiereiland, in de buurt van Moermansk. Hier worden de hoogste gemiddelde windsnelheden in Europa gemeten volgens het Kola Science Centre. De wind wordt veroorzaakt door drukverschillen boven land en zee door de warme golfstroom. Het Kola Science Centre doet al 27 jaar studie naar windsnelheden op het Kola schiereiland.

?X De IFC/Wereldbank en de Europese bank voor wederopbouw en ontwikkeling (EBRD) hebben interesse getoond om tot 70% van de projectkosten te financieren. Ook de Nederlandse regering steunt het project in de vorm van een subsidie voor de haalbaarheidsstudie, deze is inmiddels succesvol afgerond.

?X De ondernemer is op zoek naar een overbruggingskrediet van groot EUR 100.000,- voor betaling van operationele kosten en de installatie van een 80m hoge weermast.

?X Een Russisch staatsbedrijf neemt een belang van 51% in het windproject. Zodra de ondernemer betaling ontvangt van de afwikkeling van de formele aandeelhouders overeenkomst zal terugbetaling geschieden. Dit zal plaatsvinden rond eind september/ begin oktober. Er is een getekende intentie overeenkomst.

?X Als zekerheid draagt de onderneming verpanding aan van aandelen in haar Nederlandse vennootschap.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29