laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


KNUS RESTAURANT IN DE BINNENSTAD VAN DORDRECHT (A LOCATIE)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51533 20-06-2011 Horeca en Recreatie Restaurants
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Zuid-Holland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) 50 - 100
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 € 25.000 - € 50.000 € 75.000 - € 100.000 Eenmanszaak

omschrijving

Bedrijfsomschrijving:

Midden in het warme, historische hart van Dordrecht, de oudste stad van Holland, vindt u dit eetcaf?. Een klein gezellig restaurant van ongeveer 100 m2 verdeeld over twee verkoopruimtes. De keuken is op de eerste verdieping gesitueerd waar men tevens met een kleine groep apart kan dineren.

De gasten kunnen van een informele sfeer genieten en anders dan anders eten in het gezellige restaurant, of bij mooi weer aan de achterzijde van het pand in alle rust op het terras van de gevarieerde menukaart eten.
Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zaterdag en op zondag en maandag gesloten. Het restaurant ligt op een gunstige A locatie in de Nieuwstraat welke het Statenplein met de Voorstraat verbind. Gezien het feit dat er veel cafe?s, dagzaken en andere horecagelegenheden in de nabijheid van dit pand zijn gevestigd, versterkt dit dat de gasten dit restaurant bezoeken. Mede gezien het feit dat er weinig restaurants dezelfde kaart voeren - De keuken is mediterraans, Afrikaans en Aziatisch geori?nteerd- komen er wekelijks veel vaste gasten en kleine partijen binnen. Het gezellige restaurantje in het hartje van Dordrecht, nodigt de bewoners van Dordrecht uit om te komen lunchen of dineren.

Tevens
De exploitatie is te koop en de brijfsruimte kan worden gehuurd of worden gekocht.

Toekomst plannen van de gemeente Dordrecht:

In de Horecanota binnenstad 2002-2007 werd al aangegeven dat de Nieuwstraat de potentie heeft om een aantrekkelijk eetstraatje te worden. Nu het Hofkwartier tot ontwikkeling komt, liggen er grote kansen om dit te realiseren. Economische kansen omdat het Hofkwartier bezoekers aantrekt en ruimtelijk omdat, mits het pand Nieuwstraat 60-62 met voldoende ambitie ontwikkeld wordt, de Nieuwstraat zowel ruimtelijk als functioneel kan worden ?opgespannen? tussen Nieuwstraat 60-62 en het cluster van restaurants op de kruising Voorstraat-Wijnbrug. Hiermee ontstaat via de Wijnbrug en de horeca in de Wijnstraat ook een horecaroute naar het Scheffersplein.
Voorwaarde is wel dat Nieuwstraat 60-62 een sterk en aantrekkelijk horecaconcept huisvest dat niet alleen ondersteunend is aan het dagbezoek aan het Hofkwartier maar ook ?s avonds in staat is een eigen bezoekersstroom op gang te brengen. Conform hetgeen gezegd is over acquisitie in deze notitie, zal daarbij worden ingezet op een ondernemer met voldoende creativiteit en ervaring als ontwikkelaar die vanwege zijn sterke concept een aantal kleinere ondernemers in zijn kielzog kan meetrekken naar de Nieuwstraat.


Over de gemeente:

De binnenstad van Dordrecht is niet alleen het centrum van Dordrecht, maar ook van de Drechtsteden. Dit betekent dat het centrum een verzorgingsgebied heeft van ca. 250.000 inwoners. De detailhandel en de horeca spelen een belangrijke rol in die centrumfunctie. De afgelopen jaren is hier flink in ge?nvesteerd ,wat heeft geleid tot een toename van het aantal winkels en horecagelegenheden.
Actieprogramma 2007-2012
De Gemeente Dordrecht streeft naar het aantrekkelijker maken van de al aanwezige bedrijven en het bieden van meer variatie, vooral door het uitbreiden van het aantal caf?s/bars en van de restaurants in het midden- en topsegment. Om hiervoor ruimte te scheppen, sturen we aan op verdichting van de concentraties door panden in de buurt van bestaande horeca ook een horecabestemming te geven. Ook zijn enkele locaties waar nieuwe horeca kan worden geconcentreerd. De bestaande concentratieplekken voor horeca zijn het Scheffersplein, de Houttuinen en 't Groothoofd. Nieuw zijn de Nieuwstraat en de Visbrug.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29