laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


METAALBEWERKER MET GROEI- EN VERBETERPOTENTIE GESCHIKT VOOR MBI

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
51464 10-06-2011 Industrie Metaalproductenindustrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 50 - 100 Minder dan 50
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Vertrouwelijk Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

Inleiding
Metaalbewerker met interessante groei en verbeterpotentie biedt een interessante kans voor sterke MBI'er met technische en commerci?le vaardigheden.

Activiteiten
De onderneming is actief met het (mede) ontwerpen, bewerken, assembleren, monteren en afwerken van halffabrikaten gemaakt uit diverse soorten plaatwerk. Met behulp van een hoogwaardig geautomatiseerd machinepark voert zij de volgende bewerkingen uit: lasersnijden, ponsen, zetten, lassen en poedercoaten. De onderneming is in staat Just in time te leveren.

Afzetmarkt
De onderneming beschikt over een groot aantal klanten in diverse markten waaronder: machinebouw, carrosseriebouw, interieurbouw en landbouw. Door mee te denken met opdrachtgever heeft onderneming een trouw en aansprekend klantenbestand. De meeste klanten bevinden zich in een straal van 80km van onderneming.

Reden van verkoop
De eigenaar wil de aandelen vervreemden in verband met leeftijd en is slechts op afstand betrokken geweest bij de onderneming. Hij is gemotiveerd om onderneming gefaseerd over te dragen aan een commercieel geori?nteerde en betrokken koper.

Financi?le kengetallen
De omzet heeft de afgelopen jaren bewogen binnen een brandbreedte van EUR 4 tot 6 miljoen. De bijbehorende EBITDA ligt recurring tussen de EUR 600.000 en 800.000, waarbij onderneming gedurende de jaren 2008 en 2009 kortstondig last heeft gehad van de crisis

Investeringsoverwegingen
De onderneming biedt veel kansen tot omzetgroei door versterking van de commerci?le strategie. Daarnaast is er verbeterpotentie op het gebied van organisatie en interne logistiek.

De betrokken koper is in staat om omzetgroei te realiseren, om de organisatie naar volgend niveau te brengen en een efficiencyslag te maken.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29