laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PRODUCENT EN DISTRIBUTEUR VAN DIVERSE NICHEPRODUCTEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50931 14-04-2011 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Holland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Meer dan € 1.000.000 N.v.t. B.V.

omschrijving

Ter overname wordt aangeboden een onderneming met als kernactiviteit het produceren en distribueren van klantspecifieke materiaaloplossingen binnen meerdere nichemarkten. Door een uitgekiend en innovatief productieproces is de onderneming in staat om snel en flexibel in te spelen op nieuwe (groei)markten.

Er is sprake van een breed productenaanbod wat wordt geleverd aan diverse industrie?n en publieke instellingen zoals de automotive, gezondheidszorg en justitie. De onderneming is internationaal actief, waarbij de nadruk momenteel ligt op de Nederlandstalige markt. Belangrijke sterkte van de onderneming is het beschikken over langlopende en grotendeels exclusieve contracten met leveranciers en afnemers. Hierbij beschikt men ondermeer over een exclusief distributierecht voor de Nederlandstalige markt van een vooraanstaande wereldwijde speler. Tevens is de onderneming binnen haar markt voorloper voor wat betreft de behaalde certificeringen en voldoen producten aan de strengste internationale milieueisen.

De onderneming heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als gespecialiseerde speler die klantspecifieke oplossingen in een one-stop-shop principe aanbiedt. Voor haar belangrijkste markt is de onderneming de enige speler.

De huidige DGA wil vanwege priv?ambities (grotendeels) uit de onderneming stappen en heeft derhalve besloten de onderneming te verkopen. Tevens vindt hij het van belang tijdig een geschikte koper te vinden teneinde de continu?teit van de onderneming voor de toekomst te waarborgen. De ondernemer geeft aan dat een ander type management gewenst is om de (internationale) groeikansen op te pakken. De ondernemer is bereid om als minderheidsaandeelhouder en strategisch adviseur betrokken te blijven.

De gewenste koper is een Management Buy-In (MBI) kandidaat die ervaring heeft met nichemarkten en -producten. Vanwege de internationale mogelijkheden is er tevens een sterke voorkeur voor een koper met een netwerk en werkervaring in het buitenland.

Om de overname bancair te kunnen financieren dient een potenti?le koper aantoonbaar over tenminste ? 500.000,- aan eigen middelen te beschikken.

Tags (trefwoorden)
Producent | Distributeur | Nicheproducten | Overname

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29