laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


WOONBOERDERIJ MET DIERENPENSION MET KANS VOOR VERBLIJFSRECREATIE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50923 10-04-2011 Bedrijfsruimten Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Friesland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) Meer dan 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 500.000 - € 1.000.000 N.v.t.

omschrijving

Te koop aangeboden:
Een prachtige rietgedekte woonboerderij met aangebouwd gastenverblijf, een zwembad en een professioneel dierenpension, op 14.457 m? grond.

Tussen de natuurgebieden ?Fochtelo?rveen? en ?Het Drents-Friese Woud?, nabij het dorp Appelscha ligt deze fraaie rietgedekte woonboerderij op bijna 1,5 hectare eigen grond met geweldige uitzichten. Deze sfeervolle authentieke woonboerderij is in 1906 gebouwd, biedt een zee van rust en ruimte, ligt midden in de natuur en is verbouwd met behoud van sfeervolle en authentieke elementen.

Schuin achter de woonboerderij, met een eigen oprit, bevindt zich een dierenpension. Onder de naam ?De Compagnon? wordt hiermee een professioneel en winstgevend bedrijf ge?xploiteerd. Het pension heeft de beschikking over een enkele goed omheinde uitlaatweiden op eigen grond.

Aan de achterzijde van de woonboerderij bevindt zich een gastenverblijf met een eigen keuken, toilet en douche.

De hoofdingang biedt toegang tot de ruime hal met open trap en vide. In de hal bevindt zich de toiletruimte en via de hal kan de ruime woonkamer van in totaal 71 m? worden betreden alsmede de grote woonkeuken (21 m?). De woonkamer heeft een praktische plavuizen vloer en kent een fraaie en sfeervolle haardpartij met een goed werkende houtkachel. De woonkeuken is enkele jaren geleden voorzien van een nieuwe hoogwaardige keukenopstelling, voorzien van alle apparatuur. Verder bevindt zich op de begane grond een slaapkamer van 12 m? en een badkamer met wasmeubel, hoekbad en douche.

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers van respectievelijk 10 m? en 2 maal 20 m?. Ook is er op deze verdieping een wasruimte voorhanden, alsmede een grote inbouw bergkast. Aan de achterzijde bevindt zich nog een inpandige schuur met werkplaats. Op het erf staat verder nog een garage en natuurlijk het gebouw met hondenkennels, receptie en toiletruimte.

Om de woonboerderij heen ligt een heerlijke tuin met zwembad. Deze tuin biedt veel privacy en is voor het grootste deel gericht op het zuiden. Vanuit de tuin loopt men zo het eigen bos in en vervolgens rechtstreeks door naar het omliggende natuurgebied.

De gemeente staat positief tegenover de ontplooiing van recreatieactiviteiten ter plaatse. Hierbij kan gedacht worden aan een bed & breakfast, eventueel in combinatie met een minicamping (bijvoorbeeld met
blokhutten). De gemeente heeft zich bereid getoond om aan de realisatie hiervan mee te werken. De omgeving biedt unieke, doch betrekkelijk onontgonnen recreatiemogelijkheden met genoemde grote natuurgebieden (totaal meer dan 6.000 hectare) met fiets-, wandel- en ruiterpaden door bossen, heidegebieden en diverse zandverstuivingen, alsmede met ontsloten vaarwater langs de eigen grond voor bijvoorbeeld kanotochten of verkenningen met ?fluisterbootjes?.

Een aantal kenmerken op een rijtje:
- Vraagprijs ? 695.000,00 kosten koper;
- Aanvaarding in overleg;
- Traditionele bouw, rietgedekt;
- Bouwjaar 1906;
- Woonoppervlak 275 m?, inhoud 800 m?;
- 7 kamers, woonkeuken, bijkeuken, werkplaats,
garage;
- Zwembad;
- Verwarming door middel van centrale verwarming;
- Kadastraal bekend gemeente Makkinga, sectie K,
nummer 279;
- Perceeloppervlakte 14.570 m?.

Vraagprijs: ? 695.000,00 k.k.

(Verkooppresentatie met foto's op aanvraag beschikbaar)
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29