laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


FRAAI PAND MET MOGELIJKHEDEN VAART ZUIDZIJDE 1 ASSEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50878 04-04-2011 Bedrijfsruimten Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Drenthe Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
N.v.t. N.v.t. € 500.000 - € 1.000.000 N.v.t.

omschrijving

Een fraai pand met vele mogelijkheden op een prominente locatie aan de kop van de Drentse Hoofdvaart, 230 jaar oud, 1.041 m? BVO, 407 m? eigen grond, Vaart Zuidzijde 1 in Assen.

Wij mogen u dit unieke, 230 jaar oude, statige en beeldbepalende pand in de binnenstad van Assen aanbieden. Het betreft van oudsher een hotel-caf?-restaurant aan de Vaart Zuidzijde 1 in Assen. Dit object kent een bruto vloeroppervlak van 1.070 m? met een bebouwd oppervlak van 390 m? op 407 m? eigen grond. De locatie biedt vele mogelijkheden: van horeca (eventueel in combinatie met een hotelfunctie), tot appartementen, kantoren
of zorghuisvesting. De ligging nabij het nieuw te verrijzen culturele centrum van Assen: het cultureel kwartier ?De Pelinckhof? (een plein) met ondermeer de stadschouwburg, een bioscoop en een Centrum Beeldende Kunst, biedt extra perspectief.

Het pand ligt bij de markt, aan De Kolk, de kop van de Drentse Hoofdvaart waar schepen vroeger konden keren en wat nu een deel van de ?stadsjachthaven? vormt.

Oorspronkelijk is ?Het Wapen van Drenthe? in 1782 opgeleverd als hotel-caf?-restaurant en vervulde het een belangrijke positie als logement in de tijd dat vaardiensten tussen Assen en Meppel de belangrijkste vorm van transport vormde. Tot 1973 was Het Wapen van Drenthe in gebruik als horecapand. Daarna werd dit pand gebruikt als opvangtehuis. Aan de buitenzijde vallen de authentieke witte gevels op, alsmede het gerestaureerde wapen in de top van de voorgevel. Oorspronkelijk was er overigens een groot balkon aan de zijde van de Collardslaan aan het pand bevestigd. Het pand kent vele originele details.

De binnenzijde van het pand bestaat uit 3 verdiepingen. De begane grond kenmerkt zich door de entree aan de Vaart Zuidzijde met aan de rechterzijde een zaalruimte onder een plat dak en aan de linkerzijde enkele kamers/kantoren, een gedateerde horecakeuken, toiletgroepen, magazijnruimte, CV-ruimte, een inpandige garage en een ruime berging. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde bevindt zich een trappenhuis waarlangs de eerste en de tweede verdieping kunnen worden bereikt. Beide verdiepingen zijn voorzien van meerdere separate sanitaire ruimten (toilet en douche). Aan de voorzijde van het pand bevinden zich op de eerste verdiepingen twee ruime kamers. Op de eerste verdieping vinden we 14 kamers en de derde verdieping kent 18 kamers. De derde verdieping heeft bovendien een (tweede) CV ruimte.

Wij nodigen u uit om dit pand te bezichtigen en om u te laten verrassen door de bijzondere en lange historie, de unieke locatie en de welhaast onbeperkte mogelijkheden.

Enkele kenmerken op een rijtje:
- totaal BVO 1.070 m?;
- 390 m? bebouwd oppervlak;
- Traditionele bouw, bouwjaar 1781/1782 en 1905;
- bestemming: horeca en recreatie;
- steen met pannen;
- verwarming CV;
- kadastraal bekend gemeente Assen, sectie I, nummer
12432;
- perceeloppervlakte 407 m?.

Vraagprijs: ? 895.000,00 k.k.

(Verkooppresentatie met foto's op aanvraag)

Tags (trefwoorden)
Pand | Assen | Hotel | restaurant | horeca | te koopNotice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29