laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


VERDUURZAMEN VAN BESTAANDE PANDEN/GROEN ONDERNEMEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50796 23-03-2011 Bouw Installatiebedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 € 50.000 - € 100.000 N.v.t. B.V.

omschrijving

- Deze ondernemer heeft de afgelopen 25 jaar gewerkt bij toonaangevende technische dienstverleners, waarbij deze eindverantwoording had over de ondernemingen. Inmiddels heeft de betreffende ondernemer een installatiebedrijf (een holding), binnen 3 jaar uitgegroeid tot een winstgevende onderneming met circa 10 personeelsleden op de loonlijst en een omzet van ruim EUR 1 miljoen.
- Deze ondernemer loopt graag voorop in de veranderingen waar de markt om vraagt en daarom slaat deze ondernemer een nieuwe weg in om onder een nieuwe entiteit de opdrachtgevers te kunnen ondersteunen op het gebied van duurzaam onderneming en het realiseren van werkelijke besparingen op het gebied van energie en/of CO2 reductie.
- Daarbij is dit initiatief voort gekomen uit een beslissing om de activiteiten van de onderneming middels synergie te bundelen met derden en zodoende de markt te willen bedienen. Hierop werd besloten vijf andere specialistische bedrijven te benaderen, welke gezamenlijke middels een SLA overeenkomst hun expertise bundelen.
- De nieuwe werkmaatschappij richt zich met name op het verduurzamen van bestaande panden, daar de vraag hiernaar steeds groter zal worden ? de vraag naar nieuwbouw zal afnemen. Het verdienmodel zit in het adviseren en uitvoeren van duurzame oplossingen door zijn grote kennis op het gebied van bouw en installaties oftewel verdienen aan duurzaamheid met duurzaamheid.
- De nieuwe werkmaatschappij realiseert projecten op basis van een integrale aanpak die afwijkt van de traditionele wijze van aanpak van projecten.
- Voor 2011 is er een omzet geprognosticeerd (voor beide ondernemingen bij elkaar) van ruim EUR 1 mln en een EBITDA van EUR 85K.
- De nieuwe werkmaatschappij kan door een integrale aanpak faalkosten verminderen en communicatiestoornissen voorkomen.
- Tevens zal de totale post van (project)management worden teruggebracht en er kan sneller worden geschakeld ten tijde van realisatie van een project. De opdrachtgever heeft ??n contactpersoon die de gehele bouw stroomlijnt, integraal managet en beheert.
- Op (korte) termijn willen zij binnen deze entiteit ook een handelsactiviteit (inkoopkanaal) voor duurzame (groene) producten ontwikkelen om nog meer synergie te cre?ren, hier zijn geen investeringen aan verbonden.
- In 2010 heeft de bestaande werkmaatschappij de VCA** en het ISO 9001 certificering behaald iets wat voor verdere groei noodzakelijk is. Middels de behaalde certificeringen kunnen zij in 2011 meedoen met aanbestedingen van de overheid.
- De totale financi?le behoefte is EUR 120.000,- om de nieuwe werkmaatschappij goed in de markt te kunnen zetten en de bestaande entiteit te versterken.
- Een participatie in beide ondernemingen is bespreekbaar.
- Deze holding is, gelet op de omzetten van de afgelopen jaren, met voldoende financi?le middelen in staat een renderende jaarlijkse omzet van enkele miljoenen euro?s te realiseren.
- Daarbij is deze holding een kennisbedrijf en bezit mensen die ruime ervaring hebben op het gebied van gebouwgebonden installaties voor de kleine en middelgrote projecten alsmede (zeer) complexe projecten en hebben een sterk netwerk/klantenbestand.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29