laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


EEN FASHIONBEDRIJF MET HOOGWAARDIGE COLLECTIE ZOEKT FINANCIERING

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50714 14-03-2011 Industrie Kleding- en tricotage-industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk N.v.t. B.V.

omschrijving

Een fashion-bedrijf (gestart in 2007) dat een eenduidig imago met eigen stijl heeft en draagbare kwalitatief hoogwaardige collectie met een internationale uitstraling, dit alles tegen een betaalbare prijs. Dit bedrijf richt zich primair op vrouwen in de leeftijd 30-50 jaar.

Deze onderneming is een van de twee onderdelen van een holding, de andere is een advies- en consultancy bureau.
Merken waar deze onderneming mee wordt vergeleken, maar waarmee ze ook de concurrentie aangaat zijn merken als Day, Filipa K en Isabel Marant.

Deze onderneming heeft in 2008 merkrechten voor de Europese markt verkregen. Positionering en imago zijn een van de belangrijke uitgangspunten bij de marktbewerking. Retailers worden geselecteerd o.b.v. van de merken portfolio en klantbediening.

In de afgelopen periode heeft de focus gelegen op het ontwikkelen van een stabiele collectie, een duidelijk imago, marktontwikkeling in Benelux en een organisatie die een versnelde groei aan kan.

De prognose van 2011 laat een omzet zien van EUR 176K [72% omzetgroei tov 2010]. De omzetten vanaf 2008 waren achtereenvolgens EUR 13K; 50K; 102K. De resultaten waren daarentegen verlieslatend resp. -/- EUR 161K; -/-136K; -/- 89K. Dit komt mede door de hoge bestedingen in collectieontwikkeling en marketingactiviteiten.

De verliezen worden grotendeels opgevangen door de positieve resultaten van het adviesbureau [resultaten 2008-2010, resp EUR 110K; 59K; 122K]. Dit komt ten goed van de liquiditeit.

In de komende periode is een re?le en sterke groei voorzien en zal de focus komen te liggen op Marketing en Verkoop en het uitbouwen van de positie in de markt.

Voor 2011 is er een minder verlies geprognosticeerd groot -/- EUR 60K, daartegenover staat een resultaat groot EUR 80K van het adviesbureau. Om zorg te dragen voor een winstgevende groei wordt elke collectieontwikkeling een business case opgesteld waarin omzet, kosten en rendement zijn berekend. Op basis van de business case worden keuzes gemaakt opdat een goede balans tussen groei en rendement te waarborgen.

De ondernemer wil een (groei-) financiering van EUR 125.000 en dient voor het bewerkstelligen van de groei en commerci?le uitbreiding van dit bedrijf middels marketing en uitbreiding van de distributiemogelijkheden, maar met name de voorfinanciering van getekende orders.

De ondernemer heeft een ruime ervaring in deze branche en daarbij heeft de ondernemer het benodigde netwerk opgebouwd.

Inmiddels is de opstartfase achter de rug, wordt er winst gemaakt op de brutomarge en richten de investeringen zich met name op de marktontwikkeling en verdieping van de collectie.

Vanaf 2013 zullen de rendementen die worden gerealiseerd, gebruikt voor de verdere groei en verbetering van de financi?le positie.

Tags (trefwoorden)
fashion | bedrijf te koop | overname

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29