laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HOTEL-CAFE-RESTAURANT IN TOERISTISCH DORP DRENTHE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50630 06-03-2011 Horeca en Recreatie Hotels
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Drenthe Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) 1.000 - 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 N.v.t.

omschrijving

Een sfeervol hotel-caf?-restaurant in een toeristisch dorp in de provincie Drenthe, exploitatie en onroerend goed.

Wij mogen u een 3-sterren hotel-caf?-restaurant aanbieden met 7 kamers, diverse zalen, een professionele horecakeuken en een ruim terras.

Het hotel staat in het centrum van een sfeervol middelgroot esdorp in Drenthe met bossen en heidevelden binnen handbereik. Zowel de exploitatie (going concern) als het pand met ondergrond wordt aangeboden. Dit hotel is gelegen aan de doorgaande weg, vlakbij de brink (het centrum) met uitzicht op een molen. De regio is bij uitstekt geschikt voor mooie fiets- en wandeltochten. Steden als Groningen en Assen zijn eenvoudig en snel bereikbaar per auto of per openbaar vervoer.

Het sfeervolle pand waarin het hotel is gevestigd is in
1930 gebouwd, is sinds die tijd meerdere malen
gerenoveerd en verbouwd en voldoet aan de eisen van
de huidige tijd. Het pand staat op 1.540 m? eigen
grond. Er is voldoende parkeergelegenheid achter en
voor het pand, motoren kunnen zelfs overdekt en afgesloten worden geparkeerd. De huidige eigenaar heeft dit bedrijf in 1995 overgenomen en heeft de exploitatie eigenhandig opgebouwd tot wat het nu is: een knus, maar professioneel driesterrenhotel met een prima bezetting gedurende de seizoenen (toeristen) en daarbuiten (zakelijk). Het pand is door de jaren heen goed onderhouden en het geheel wordt
?going concern? aangeboden.

De voorkant van het pand kent twee entrees. Via een eigen ingang aan de voorzijde wordt het hotelgedeelte betreden met een kleine receptie. De andere ingang geeft toegang tot het caf?-restaurant gedeelte.
Het sfeervolle caf?-restaurant met een fraaie bar, een open haardpartij en een serre meet ca. 110 m?. en is met behulp van twee goed ge?ntegreerde flexibele wanden gescheiden van een zaal voor vergaderingen en bijeenkomsten van ca. 42 m? met in het verlengde daarvan de zogenaamde theaterzaal van ca. 60
m? met daarachter een ruimte met een toneel, kleedruimte en een ?backstage? van in totaal ca. 50 m?. Verder vinden we op de begane grond nog een eet-annex ontbijtzaal van ca. 60 m? en de zogenaamde ?tuinzaal? met meerdere openslaande deuren die toegang bieden tot het terras/de tuin van ca. 40 m?.

Een professioneel ingerichte en goed geoutilleerde horecakeuken van ca. 42 m?, een magazijn (8 m?) en een kantoor (14 m?), toiletruimtes en diverse verkeersruimtes maken de benedenverdieping compleet. Bovendien is er nog een ruime kelder van ca. 20 m?. De 1e verdieping telt 7 nette en frisse hotelkamers, waarvan 3 kamers groot genoeg zijn voor een klein gezin. De hotelkamers beschikken
over telefoon, tv, wekkerradio, WIFI, zithoek, douche en toilet. Tevens treffen we op deze verdieping een linnenkamer en verkeersruimtes.

Er liggen overigens plannen en tekeningen voor de bouw van een vleugel van 2 verdiepingen met nog eens 9 hotelkamers aan de achterzijde van het pand op eigen grond. Deze plannen kunnen zo worden overgenomen. De gemeente staat er welwillend tegenover.

Ten aanzien van de exploitatie geldt dat er voldoende ruimte en gelegenheid is voor een omzetstijging in zowel het caf?-/restaurantgedeelte als het hotel. Het streven naar seizoensverlenging, duidelijke profilering als caf?restaurant en wellicht de bouw van een vleugel voor extra hotelkamers bieden hierin perspectief. De
exploitatie is ondergebracht in een eenmanszaak.
Op dit moment is het zo dat er voor een nieuwe exploitant praktisch gezien (qua indeling) geen rekening is gehouden met de mogelijkheid om in het hotelpand te wonen. Dit is echter te realiseren op de
zolderverdieping van ca. 100 m?.

Het dorp telt ca. 4.000 inwoners en gedurende het seizoen komen daar in de directe regio nog eens duizenden ?verblijfstoeristen? bij, met daarboven nog eens enkele honderden dagrecreanten. Het toeristen seizoen duurt overigens best lang in dit dorp vanwege de grote aantrekkingskracht op 50-plussers. De authentieke brink is het centrum en trekt veel mensen. D? trekpleister van het dorp wordt gevormd door de uigestrekte natuurgebieden rondom het dorp. Het voorzieningenniveau is prima te noemen.
Echt een leuk hotel-caf?-restaurant op een goede locatie met voldoende mogelijkheden voor een
perspectiefrijke toekomst.

Vraagprijs: ? 985.000,00 k.k.

(verkooppresentatie met foto's op aanvraag beschikbaar)

Tags (trefwoorden)
hotel | restaurant | caf? | overname | bedrijf te koop

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29