laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


AMBACHTELIJKE SLIJPERIJ IN FRIESLAND

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50586 01-03-2011 Industrie Metaalproductenindustrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Friesland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 € 50.000 - € 100.000 € 75.000 - € 100.000 V.O.F.

omschrijving

Een winstgevende en perspectiefrijke ambachtelijke slijperij van gereedschappen in de provincie Friesland.

Wij bieden u een ambachtelijke slijperij van gereedschappen aan in de provincie Friesland. Deze exploitatie is gespecialiseerd in het slijpen van zagen, lintzagen, zaagbladen, zaagschijven, frezen, bijtels en aanverwante gereedschappen, met name ten behoeve van houtbewerking en -verwerking. Het bedrijf is lid van de Metaalunie.

De exploitatie is ondergebracht in een vennootschap onder firma (man-vrouw-firma) en kan worden overgenomen middels een activatransactie. Het betreft hier een prima draaiend bedrijf met 2 personeelsleden (1,6 fte) en de eigenaar. Het bedrijf bestaat al ca. 65 jaar en heeft een goede naam opgebouwd in de noordelijke provincies met een groot aantal opdrachtgevers (repeterend). De huidige eigenaar heeft het bedrijf nu bijna 35 jaar ge?xploiteerd en bereidt zich voor op zijn pensioen.

Het bedrijf is gevestigd in een eigen, karakteristiek pand (wonen en werken). Hoewel overname van dit pand bespreekbaar is, heeft dit niet de voorkeur van de verkoper.

Voor de bedrijfsactiviteiten is een vloeroppervlak van 150 m? voldoende.

De overname betreft de exploitatie van het bedrijf bestaande uit de naam, de klanten, de machines, de inventarissen, de voorraden en de debiteurenvorderingen. De exploitatie zit degelijk in elkaar zonder betalingsachterstanden en bankschulden, met een verhoudingsgewijs groot eigen vermogen, een in een prima staat verkerende, goed onderhouden machinepark en met een inzichtelijke boekhouding/administratie die volledig bij is.

Naast de eigenaar die verantwoordelijkheid neemt voor de algehele bedrijfsvoering, de planning, de boekhouding/administratie en natuurlijk de productie, heeft het bedrijf een buitendienstmedewerker in dienst (0,6 fte) en een medewerker in de werkplaats (1 fte). De buitendienstmedewerker gaat binnenkort met pensioen. Mits goed georganiseerd kan het bedrijf met 2 fte?s verantwoord worden ge?xploiteerd.

Het bedrijf kent een eigen ophaal- en bezorgservice met vaste routes gedurende enkele dagen per week. Flexibiliteit en snelheid zijn belangrijk, dus afwijkingen zijn mogelijk. De klanten bestaan voornamelijk uit bouwbedrijven, meubelmakerijen en bedrijven uit de scheepsbouw, de timmerindustrie en de metaalindustrie.

De afgelopen jaren schommelt de omzet van dit bedrijf tussen de ? 140.000 en de
? 165.000 met een bruto winst van ? 115.000 tot ? 155.000 en een nettowinst van
? 55.000 tot ? 70.000 voor rente en inkomstenbelasting.

De omzet wordt voor 65% tot 75% bepaald door de slijperij en voor 25% tot 35% door de handel in zaagbladen en ?banden, frezen, messen en overige gereedschappen. De handel bepaalt overigens voor het grootste deel de brutowinst. De slijperijomzet wordt voor 90% bepaald door gereedschappen voor houtbewerking en voor 10% door metaalbewerking.

Voor de komende jaren lijkt continu?teit ten aanzien van de omzetten, de genoemde resultaten en de verhoudingen realistisch. Voor 2011 mag een omzet worden verwacht van ca. ? 150.000.

Gezien de bestaande marktvraag en in aanmerking genomen dat een omzetstijging in het eigen werkgebied tot de mogelijkheden behoort, kan met een investering in snellere machines, binnen een voor het overige ongewijzigde setting, een omzetstijging worden bereikt van 50% of meer.

Het bedrijf staat bekend om een prima prijs-/kwaliteitsverhouding in combinatie met vakmanschap, uitstekende service en snelheid. De prijs van het slijpen is overigens afhankelijk van het formaat, inclusief transport en handling 10% tot 20%, goedkoper dan vervanging.

De eigenaar en de buitendienstmedewerker zijn, indien gewenst, bereid om een opvolger gedurende bepaalde tijd en onder nader overeen te komen voorwaarden te begeleiden.

Kansen:

-Meer omzet door investeringen in snellere machines (automatisering);
-Aandachtsgebieden uitbreiden met de kunststofindustrie;
-Opstarten van slijpen van scharen en messen inclusief handel (horeca en kappersbranche);
-Opstarten van slijpen van boren inclusief handel;
-Handel in zagen, zaagbladen, banden uitbreiden;
-Handel in eenvoudige slijpmachines e.d.;
-Handel in houtbewerkingmachines;
-Opzetten webshop.

Interessant voor:

-Een flinke, ambachtelijke ondernemer of aspirant ondernemer met gevoel voor metaalbewerking en een beetje eigen geld;
-Een metaalbewerkingbedrijf of houtbewerkingbedrijf op zoek naar verbreding van de omzet.

De vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie bedraagt ? 100.000, inclusief de over te nemen voorraden die worden geschat op ? 10.000 en de aanwezige machines die een geschatte waarde vertegenwoordigen van ca. ? 50.000. Het overnamebedrag biedt voldoende gelegenheid om een degelijke bedrijfsvoering op te bouwen waarmee goed geld valt te verdienen.

Tags (trefwoorden)
slijperij | Friesland | overname | bedrijf te koop

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29