laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONLINE PLATFORM VOOR KUNSTENAARS EN KLANTEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50520 22-02-2011 Dienstverlening Internetbedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Holland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Minder dan € 25.000 Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

De onderneming wil haar activiteiten uitbreiden van webshop in kunst naar een online platform waar kunstenaars hun kunstwerken kunnen plaatsen en liefhebbers een groot scala aan kunstwerken kunnen vinden.
De onderneming biedt een centrale marketing, betalingsafhandeling, afhandeling zendingen, afhandeling retouren en een geschillencommissie tegen een vast maandelijks tarief van ? 10,- (incl. BTW) en 25% van de verkoopprijs.

De webshop is zeer goed te vinden is via Google. Veelgebruikte zoekwoorden geven hits op de eerste pagina van Google. Deze resultaten zullen ook aangewend worden voor de nieuwe activiteit. Een synergie van circa 70% wordt verwacht op de gezamenlijke marketingskosten. Daarnaast zal van sociale media gebruik gemaakt worden.

Thans hebben 120 kunstenaars zich voorlopig ingeschreven voor het platform.

Van de huidige concurrentie vindt bij ??n concurrent screening plaats op kwaliteit van kunstenaars. Zij bevindt zich echter in een hoger prijssegment met prijzen vanaf ? 2.000,- per schilderij. Overige concurrenten bieden voornamelijk faciliteiten ? la marktplaats.

Uit marktonderzoek blijkt de traditionele galerij aan het einde van haar levensfase. De match tussen schilderij en klant luistert zeer nauw. Een galerij werpt voor ge?nteresseerden een hoge drempel op. Door een minimaal assortiment haken velen af, doordat ze de werken van de juiste kunstenaar niet tegen komen, terwijl een bezoek wel tijdrovend is. Daarnaast betekend verkoop via een galerij voor kunstenaars een afdracht van 40% tot 50%. De nieuwe activiteit biedt laagdrempeligheid vanwege een goed online ori?ntatie platform, waar veel werken bekeken kunnen worden.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29