laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HOTEL IN HET DRENTS-FRIESCHE WOUD

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
50346 01-03-2011 Horeca en Recreatie Hotels
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Friesland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 Vertrouwelijk € 1.000.000 - € 2.500.000 V.O.F.

omschrijving

Wij mogen u een goedlopend 3-sterren hotel met 34 kamers, diverse zalen, een professionele horecakeuken en een ruim terras aanbieden. Het gaat om een Hotel in ??n van de oudste meest toeristische dorpen in het Drents Friese Woud. Het betreft een aanbieding van zowel de exploitatie (going concern) als van het pand met ondergrond.

Het dorp ca. 5.000 inwoners en gedurende het seizoen komen daar in de directe regio nog eens 10.000 verblijfsrecreanten bij. Het Dorp is bovendien goed voor honderden dagrecreanten per dag. Het
toeristen seizoen duurt overigens best lang in dit dorp vanwege de grote aantrekkingskracht op 50-plussers.
Hotel ligt in dit toeristische hart met aan de ene zijde, op ca. 500 meter afstand een pretpark en aan de andere zijde (en er tegenover) de horecaboulevard met vele terrassen en een mooi aangelegd dorpsplein met muziekkoepel met omliggende bossen.

De basis van dit pand wordt gevormd door een meer dan honderd jaar oude herberg met veel historie en met daaraan vast gebouwd een uitbouw van recentere datum. Het pand staat op eigen grond en heeft de
beschikking over een parkeerterrein op gemeentegrond met voldoende parkeerplaatsen, op het oog een geheel vormend met het ?hotelterrein?. Hierover zijn overigens goede afspraken gemaakt met de gemeente. De huidige eigenaren hebben dit mooie bedrijf bijna tien jaar geleden gekocht en met hard werken en een degelijke exploitatie opgebouwd tot wat het nu is: een prima driesterrenhotel met een grote klantenkring. Door het toeristische karakter van de omgeving wordt tussen april en oktober de beste bezetting gerealiseerd. Het bedrijf is door de jaren heen goed onderhouden en wordt ?going concern? aangeboden. Het hotel heeft 34 nette hotelkamers met tv, douche en toilet, een restaurant voorzien van gezellige serre, een aparte ruime en lichte zaal en een ruim terras. De volledig ingerichte horecakeuken biedt ruim voldoende gelegenheid om voor zowel de hotelgasten als a la carte te koken.

Ten aanzien van de exploitatie geldt dat er ondanks de prima bezetting nog altijd ruimte is voor meer door
middel van seizoensverlenging. Bovendien zouden het terras en het restaurant nog kunnen (nee, eigenlijk
moeten) worden ingezet voor passanten, dag recreanten en de plaatselijke bevolking. De staat van onderhoud is prima te noemen. Elk jaar werd en wordt aantoonbaar geld en tijd besteed aan onderhoud van het pand. Het geheel zit goed in de verf, er is geen achterstallig onderhoud. Iets wat niet meer functioneert of versleten is wordt per direct vervangen en alles oogt dan ook fris, strak en netjes.

De exploitatie is ondergebracht in een vennootschap onder firma en er kunnen in de huidige vorm twee
gezinnen prima van rondkomen. De jaarlijkse omzetten liggen al meer dan 5 jaar tussen de
? 475.000 en de ? 550.000.

Op dit moment is het zo dat er voor een nieuwe exploitant praktisch gezien (qua indeling) geen rekening is gehouden met de mogelijkheid om in het hotelpand te wonen. Dit is echter eenvoudig te realiseren op de bovenverdieping van het oude gedeelte. Een deel hiervan bestaat nu uit enkele 1-persoonskamers en zou kunnen worden verbouwd. Bovendien is er nog een ruime onbenutte zolder.

Overigens heeft ??n van de huidige eigenaren een eigen woning op loopafstand van het hotel. Het betreft een volledig gemoderniseerde ruime vrijstaande woning uit de jaren zestig met een flinke tuin. Verkoop van deze woning is weliswaar bespreekbaar, maar staat los van onderhavig aanbod.

Gewoon een goedlopend en renderend 3-sterren hotel op een perfecte locatie.

Indicatie vraagprijs 1.520.000,= k.k.

Tags (trefwoorden)
hotel | overname | bedrijf te koop | hotel te koop

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29