laatst bijgewerkt op: 22-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


WINSTGEVENDE VLEESVERWERKENDE GROOTHANDEL GESCHIKT VOOR MBI

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
49240 27-09-2010 Groothandel Groothandel in levensmiddelen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 2.500.000 - € 5.000.000 Vertrouwelijk N.v.t. B.V.

omschrijving

Algemeen
Ter overname wordt aangeboden een onderneming met als kernactiviteit verkoop en productie van vleesproducten. De vleesproducten worden vervolgens verkocht aan voornamelijk horecagelegenheden (45%), zorginstellingen, de vleesgroothandels/slagerijen en enkele evenementen. De onderneming heeft in de lange geschiedenis van haar bestaan een uitgebreid en trouw klantenbestand opgebouwd.

De onderneming koopt delen van runderen, varkens, kalveren, lammeren, kippen, kalkoenen in. Vervolgens worden binnen de onderneming deze producten verwerkt tot diverse vleesproducten.

Financieel
In de afgelopen vier jaar lag de omzet van de onderneming op een niveau van circa ? 5 miljoen. De onderneming is goed winstgevend.

Regio
De onderneming is gevestigd in het oosten van Nederland.

Medewerkers
Momenteel zijn circa 20 personen werkzaam bij de onderneming.

Onroerend goed
Het onroerend goed kan indien gewenst onderdeel uitmaken van de transactie. Het pand biedt voldoende ruimte voor de uitvoering van de huidige activiteiten van de onderneming.


Reden van verkoop

De onderneming bestaat ruim 25 jaar en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de (regionale) markt. De onderneming heeft langdurige klantrelaties in de markten waarin zij actief is. De huidige directeur-grootaandeelhouder (DGA) heeft aangegeven binnen enkele jaren met pensioen te willen gaan en zodoende de onderneming te verkopen. Gezien de betrokkenheid van de DGA bij de onderneming is hij bereid om voor een langere periode aan te blijven om zorg te dragen voor een goede overdracht.


Kenmerken potenti?le kopers

De onderneming is op zoek naar een nieuwe directeur/ondernemer om de aanwezige kansen verder te benutten. Deze onderneming is in het bijzonder interessant voor kandidaten die:
? Affiniteit hebben met food/vleessector;
? Aantoonbare ervaring hebben in de verkoop;
? Ervaring hebben met de rol van groothandel;
? Ambitie hebben om ondernemer te zijn.


Vorm van de overname

Het betreft een volledige verkoop van de onderneming, waarbij de huidige eigenaren bereid zijn zowel met eigen als vreemd vermogen de financiering mogelijk te maken. Hierbij zal de
overnamekandidaat in principe een meerderheid verwerven.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29