laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


RESTAURANT OP A1 LOCATIE DORDRECHT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
45563 06-06-2010 Horeca en Recreatie Restaurants
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Zuid-Holland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 Eenmanszaak

omschrijving

MIH 1089

Restaurant Amuse is een nieuwkomer in de restaurant wereld. Door het voeren van een uitstekende kaart is dit bedrijf binnen ??n jaar op de (restaurant) kaart van Dordrecht gezet. Op een gunstige A locatie is dit hoekpand, Voorstraat / Nieuwstraat, met zijn brede gevel niet te missen de winkelstraat van Dordrecht. Gezien het feit dat er veel cafe?s , dagzaken en andere horecagelegenheden in de nabijheid van dit pand zijn gevestigd, versterkt dit dat de gasten restaurant ?Amuse ? bezoeken. Mede gezien het feit dat er weinig restaurants op het zelfde niveau zitten als restaurant ?Amuse? De brede voorgevel met grote ramen nodigen uit om te komen lunchen of dineren. Bij binnenkomst valt de ruime opzet en de openkeuken in positieve zin erg op. Neemt u digitaal eens een kijkje in restaurant ?Amuse? http://dordrechttoer.nl///panoramas/amuse

Toekomst mogelijkheden:

In de Horecanota binnenstad 2002-2007 werd al aangegeven dat de Nieuwstraat de potentie heeft om een aantrekkelijk eetstraatje te worden. Nu het Hofkwartier tot ontwikkeling komt, liggen er grote kansen om dit te realiseren. Economische kansen omdat het Hofkwartier bezoekers aantrekt en ruimtelijk omdat, mits het pand Nieuwstraat 60-62 met voldoende ambitie ontwikkeld wordt, de Nieuwstraat zowel ruimtelijk als functioneel kan worden ?opgespannen? tussen Nieuwstraat 60-62 en het cluster van restaurants op de kruising Voorstraat-Wijnbrug. Hiermee ontstaat via de Wijnbrug en de horeca in de Wijnstraat ook een horecaroute naar het Scheffersplein.
Voorwaarde is wel dat Nieuwstraat 60-62 een sterk en aantrekkelijk horecaconcept huisvest dat niet alleen ondersteunend is aan het dagbezoek aan het Hofkwartier maar ook ?s avonds in staat is een eigen bezoekersstroom op gang te brengen. Conform hetgeen gezegd is over acquisitie in deze notitie, zal daarbij worden ingezet op een ondernemer met voldoende creativiteit en ervaring als ontwikkelaar die vanwege zijn sterke concept een aantal kleinere ondernemers in zijn kielzog kan meetrekken naar de Nieuwstraat.


Over de gemeente:

De binnenstad van Dordrecht is niet alleen het centrum van Dordrecht, maar ook van de Drechtsteden. Dit betekent dat het centrum een verzorgingsgebied heeft van ca. 250.000 inwoners. De detailhandel en de horeca spelen een belangrijke rol in die centrumfunctie. De afgelopen jaren is hier flink in ge?nvesteerd ,wat heeft geleid tot een toename van het aantal winkels en horecagelegenheden.
Actieprogramma 2007-2012
De Gemeente Dordrecht streeft naar het aantrekkelijker maken van de al aanwezige bedrijven en het bieden van meer variatie, vooral door het uitbreiden van het aantal caf?s/bars en van de restaurants in het midden- en topsegment. Om hiervoor ruimte te scheppen, sturen we aan op verdichting van de concentraties door panden in de buurt van bestaande horeca ook een horecabestemming te geven. Ook zijn enkele locaties waar nieuwe horeca kan worden geconcentreerd. De bestaande concentratieplekken voor horeca zijn het Scheffersplein, de Houttuinen en 't Groothoofd. Nieuw zijn de Nieuwstraat en de Visbrug.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29