laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HANDELSONDERNEMING / INKOOPORGANISATIE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
45415 19-11-2009 Groothandel Handelsondernemingen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 € 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

De activiteiten van de onderneming zijn gericht op het afsluiten van gezamenlijke inkoopcontracten voor haar deelnemers binnen een specifiek segment van de bouwsector. De deelnemers kopen op basis van jaarlijkse raamcontracten materialen in tegen aanzienlijk scherpere inkoopprijzen dan zij individueel zouden kunnen realiseren. Door dit inkoopvoordeel beschikken zij over een sterkere concurrentiepositie.

Inmiddels heeft de onderneming de pioniersfase achter de rug. Na een jarenlange voorbereiding en daarna het opbouwen van de organisatie zal de onderneming de komende jaren een fase ingaan van uitbouwen op het bestaande en bewezen concept. De huidige directie signaleert hierbij dat er een ander type management nodig is om het bedrijf door deze volgende fase te loodsen.

De onderneming is gevestigd in midden Nederland.

De onderneming heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke maar stabiele groei in omzet en resultaat doorgemaakt. Voor de nabije toekomst wordt verwacht dat deze groei zich voort zal zetten. De omzet (inkoopvolume) bedraagt in 2009 circa ? 25.000.000 en de EBIT bedraagt circa ? 1 miljoen.

Ten aanzien van potenti?le kopers kan het bedrijf zowel interessant zijn voor een (geleidelijke) overname middels een Management Buy In (MBI) als voor een marktpartij (strategische koper) die door de overname van de onderneming in staat is inkoopvolume te koppelen c.q. te vergroten.

Ge?nteresseerden dienen te beschikken over een minimale eigen inbreng van ? 400.000,-.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29