laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GRAND CAFE CENTRUM GORINCHEM

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
45282 12-11-2009 Horeca en Recreatie Restaurants
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Zuid-Holland Activa / passiva transactie 5 - 10 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 € 25.000 - € 50.000 € 150.000 - € 200.000 Eenmanszaak

omschrijving

MIH 1088
Dit Grand Caf?/restaurant is gevestigd in een historisch pand van de voormalige Rotterdamsche bank uit 1907.Nog altijd ademt het pand de sfeer uit van de beginjaren van de twintigste eeuw: de hoge plafonds bijvoorbeeld en de twee grote kluisdeuren.
De Franse keuken vormt de basis van alles wat er in dit Grand Caf? / restaurant gekookt en geserveerd wordt. Gelegen in het centrum van Gorinchem met zo?n 35000 inwoners is dit Grand Caf? / restaurant een van de best bezochte restaurants in de stad Gorinchem.
De entree is een ruime hal met een marmeren trap waarna je door een hoge deur het restaurantgedeelte instapt. De houten tafels, houten stoelen, houten vloer, lambrisering, leuke verlichting, linnen lopertjes vormen een eenheid en stralen gezelligheid en sfeer uit, kortom Grand Caf? achtige inrichting.


Over de gemeente:
Gorinchem is verrassend veelzijdig. Zowel voor de eigen inwoners als voor de mensen die er werken, winkelen en recre?ren. Gorinchem heeft een gevarieerd aanbod van woningen, winkels, scholen, kantoorlocaties en industrieterreinen. Voorzieningen op het gebied van kunst en cultuur versterken de rol die Gorinchem heeft voor de hele regio.

Historische binnenstad.
Bezoekers uit binnen- en buitenland waarderen vooral de historische binnenstad en het fraaie cultuurlandschap. De ommuurde binnenstad van Gorinchem kent een lange geschiedenis. De oudste muur dateert uit 1350. Toen deze niet meer bestand bleek tegen moderne wapens, zoals kanonnen, besloot het stadsbestuur maatregelen te nemen. In 1609, na ruim 25 jaar graven en bouwen, beschikte Gorinchem over een nieuwe aarden wal met elf bastions en vier poorten. De Dalempoort is de enige poort die daarvan nu nog te bewonderen valt, maar de verdedigingswerken verkeren verder grotendeels in hun oorspronkelijke staat.
Met Woudrichem en Loevestein vormde Gorinchem lange tijd een bijna onneembare vestingdriehoek als onderdeel van eerst de Hollandse en later de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Winkelen & Stadswandelingen.
Inmiddels is de oude binnenstad het bruisend stadshart geworden met een groot aantal winkels en horecagelegenheden, terwijl er aan sfeer niets is ingeboet. Wilt u op uw gemak de oude binnenstad verkennen? Er zijn meerdere stadswandelingen door Gorinchem langs historische plaatsen en unieke monumenten.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29