laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


OVERNAME VAN OF DEELNEMING IN KANTOORVAKHANDEL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
43763 22-12-2009 Groothandel Handelsondernemingen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk Vertrouwelijk B.V.

omschrijving

Type onderneming:
Besloten vennootschap waarvan de activiteiten gericht zijn op de kantoorvakhandel omzet grotendeels B2B in combinatie met een goed functionerende webshop. De onderneming maakt gebruik van een franchiseorganisatie maar opereert als zelfstandige onderneming. Na een periode van reorganisatie en sanering breekt nu de periode aan om de omzet en het bedrijf verder te gaan uitbouwen. Het accent zal hierbij moeten liggen op sales- en marketing activiteiten in de markt. Aangezien verkoper onvoldoende tijd hiervoor kan vrijmaken, door zijn veelheid aan activiteiten, lijkt het hem beter het stokje over te dragen. De eigenaar is bereid gedurende een periode de overdracht te begeleiden en de activiteiten te ondersteunen.

Korte omschrijving:
Het bedrijf is in 2007 overgenomen van de vorige eigenaar waarbij de onderneming verliesgevend was. Het bedrijf is aangesloten bij een franchise concept. In 2007 en 2008 heeft de huidige eigenaar de onderneming grondig gereorganiseerd en gesaneerd. Wanneer de ontwikkelingen van de toenemende omzet doorgezet kan worden en hieraan een extra impuls wordt gegeven, zal dit de perspectieven van de onderneming aanzienlijk verbeteren. De verkoper heeft hiervoor de basis gelegd en zoekt een bedrijf of kandidaat met de kwaliteit en ambitie hieraan verder vorm te geven. Het bedrijf is gevestigd in het midden van het land, buiten de randstad regio en heeft nog voldoende mogelijkheden om het verkoopgebied uit te breiden.

In de huidige financieringsconstructie wordt voor ca. 50% door de Holding van de eigenaar voorzien. Bij overname verwacht de eigenaar een financieel commitment waarvoor de kandidaat over bepaalde eigen middelen zal moeten beschikken of zekerheden kan stellen. Mede door de huidige markt op het gebied van financiering. De huidige personele bezetting wordt gehandhaafd na de overname of deelneming.

De inzet van de huidige eigenaar, na de overname, in de onderneming kan in overleg met hem worden bepaald. Uiteraard is de eigenaar bereid, voor een bepaalde periode na de overname dit te begeleiden en ondersteunen. Het bedrijf is gevestigd in een deel van een zeer representatief bedrijfspand met verkoopruimte. Totale gehuurde oppervlakte bedraagt ca. 150 m2. Alle rechten, registraties en overeenkomsten die betrekking hebben op de activiteiten zijn ingebracht in de deel te nemen vennootschap. Andere overeenkomsten niet direct verband houdende met de activiteiten komen na de overname te vervallen.

Vraag en oppertunity:
De huidige eigenaar denkt aan een bedrijf of kandidaat voor een overname. Bij deelneming is het percentage aandelen afhankelijk van het financieel commitment wat het bedrijf of de kandidaat, bij aanvang kan bieden. De activa van de onderneming bestaan uit; voorraden, handelsdebiteuren, inventaris en financieringen van de onderneming. Tengevolge van de overname door mijn client en de daarop volgende reorganisatie en sanering, is in de vennootschap een compensabel verlies opgebouwd. Dit compensabel verlies komt ten gunste van de exploitatie van de onderneming en biedt kansen bij de uitbouw van de onderneming. Bij een deelneming is de verkoper bereid bindende afspraken te maken voor een totale overname op termijn.

Naar onze inzichten is deze propositie aantrekkelijk als een strategische uitbreiding van een bestaande onderneming maar ook voor startende ondernemers die, met behulp van de eigenaar, de gelegenheid krijgen zich over een zekere periode in te werken bij de onderneming en op termijn volledig eigenaar kunnen worden.

Verkoper is bereid alle serieuze voorstellen voor deze propositie te overwegen.

Aantal medewerkers: 2 (beiden geen voltijd bezetting
en exclusief eigenaar)

Regio: Nederland

Indicatie vraagprijs:
Is ondelhandelbaar en mede afhankelijk van de gekozen overname constructie en van financieel commitment wat de kandidaat kan bieden als aanbetaling bij de overname, waarbij ook de gestelde zekerheden van invloed kunnen zijn. Bij een transactie wordt door de verkoper gedacht aan een aanbetaling van ? 50.000, -


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29