laatst bijgewerkt op: 22-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


OVERNAME B.V. GERICHT OP KANTOORVAKHANDEL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
43039 13-07-2009 Detailhandel Non-Food Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Flevoland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

Type onderneming:
Besloten vennootschap gericht op de kantoorvakhandel waarbij omzet grotendeels B2B tot stand komt in combinatie met goed finctionerende webshop.

Korte omschrijving:
De onderneming is in 2007 overgenomen van de vorige eigenaar waarbij de onderneming verliesgevend was. Het bedrijf is aangesloten bij een franchise concept.
In 2007 en 2008 heeft de huidige eigenaar de onderneming grondig gereorganiseerd en gesaneerd. Naar het zich laat aanzien zullen dit jaar de eerste vruchten hiervan geplukt kunnen worden en heeft een nieuwe eigenaar een uitstekende basis voor de verdere uitbouw.
Het bedrijf is gevestigd in het midden van het land en de nieuwe eigenaar kan het operatiegebied in de regio nog danig uitbreiden.
De huidige financieringsconstructie maakt deel uit van de overname waarbij de huidige eigenaar de bereidheid heeft een additioneel deel van het transactiebedrag te financieren. Gezien de huidige markt van financiering zal de koper moeten beschikken over een deel eigen geld of daar zekerheden voor kunnen stellen. Ook de huidige personele bezetting maakt onderdeel uit van de transactie.
Wanneer de koper het wenselijk vindt om voor een bepaalde periode na de overname begeleid en ondersteund te worden is de verkoper hiertoe bereid daar in te voorzien tegen nader overeen te komen voorwaarden en condities.
Het bedrijf is gevestigd in een deel van een zeer representatief bedrijfspand met verkoopruimte. Totale gehuurde oppervlakte bedraagt ca. 150 m2.

Reden van verkoop:
Door zijn veelheid aan activiteiten en de inzet die nodig is bij de verdere uitbouw van de organisatie heeft de huidige eigenaar besloten tot verkoop zodat een nieuwe eigenaar zich voor de volle 100% hiervoor kan inzetten.

Vraag en opportunity:
De huidige eigenaar wil bij voorkeur de BV. in zijn geheel verkopen (100 % van de aandelen) metlusten en lasten waaronder; voorraad, handelsdebiteuren, inventaris en financieringsconstructie. Tengevolge van de overname, reorganisatie en sanering is in de BV. een compensabel verlies opgebouwd wat voor een gerelateerde onderneming interessant kan zijn maar ook voor een startende ondernemer.

Een activa transactie is voor de verkoper ook bespreek baar.

Aantal medewerkers: 2 (geen voltijd en excl. eigenaar)
Regio: regionaal

Indicatie vraagprijs ? 230.000, -

Bij een transactie waarbij de verkoper
een deel financiert wordt een financieel
commitment van ca. ? 50.000, - verwacht


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29