laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARKETSPECIAALZAAK IN REGIO AMSTERDAM

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
34969 28-09-2009 Detailhandel Non-Food Parket
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Holland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 50 - 100
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 Vertrouwelijk Vertrouwelijk N.v.t.

omschrijving

Ter overname wordt aangeboden een parketspeciaalzaak in regio Amsterdam. De winkel is aangesloten bij een formule met ongeveer 15 winkels.

Het bedrijf verkoopt parket, planken, lamel en laminaat in het middensegment. De omzet is gelijk verdeeld tussen parket, planken, lamel en laminaat. Daarnaast worden er aanverwante artikelen verkocht, zoals kurkvloeren en onderhoudsmiddelen. Het prijsniveau is het middensegment, de duurste vloer is 135 Euro per m2. Het bedrijf heeft voornamelijk een regionale functie. Het winkelpand is gelegen op een locatie in een winkelcentrum van een middelgrote plaats.

De verkoopvloeroppervlakte bedraagt 85 m2. Daarnaast is er nog een klein magazijn, kantoortje, keuken en sanitairvoorziening aanwezig in het pand. Voor de deur vindt men voldoende gratis parkeergelegenheid. De huurprijs zal circa 21.500 Euro per jaar bedragen, momenteel circa 6% van de omzet, een gezonde verhouding. Het huurcontract loopt nog drie jaar.

Het bedrijf heeft een brede doelgroep van jong tot oud. De meeste vloeren worden gelegd door het bedrijf. Zelfleggers krijgen ondersteuning en, indien gewenst, zelfs gereedschap te leen. Ongeveer 80% van de klanten komt uit een gebied met een straal van 15 kilometer rondom de zaak.

De omzet is afgelopen jaren gestegen tot een omzetniveau in 2003 van ongeveer 420.000 Euro exclusief BTW. De prognose voor 2004 is dat het huidige omzetniveau gehandhaafd blijft. De vloerproductiviteit is erg hoog bij dit bedrijf, 70% hoger dan het gemiddelde in de branche.

Er is geen personeel aanwezig ter overname. De zoon van de huidige eigenaar staat voor een paar uur op de loonlijst, maar is niet ter beschikking van de nieuwe eigenaar. Alle vloeren worden gelegd door freelancers.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29