laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


MIDDELGROTE SAUNA MET BEDRIJFSWONING IN PROVINCIE GRONINGEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
27102 02-11-2009 Horeca en Recreatie Fitnesscentrum, sauna
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Groningen Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 Eenmanszaak

omschrijving

Het aangebodene is gelegen in Zuidoost Groningen op circa 2.563 m² eigen grond en heeft betrekking op:

Een middelgrote en moderne sauna, voorzien van onder andere een fraaie “panorama- sauna”, verder een Turks stoombad, een warm voetenbad, koude en warme douches, een koudwaterhoek en een dompelbad. Daarnaast een binnenzwembad met een oppervlakte van circa 80 m², een verblijfsruimte, een rustruimte annex restaurant met open haard, een zonnebankruimte, massageruimte, kleedruimten, sanitaire ruimten en bergruimten;

Buiten (aan de achterzijde) een ruime Finse sauna, een whirlpool, verder een unieke zwemvijver met een prachtige tuin en ruime zitgelegenheid. Er is sprake van een fraai weids uitzicht op het Groninger landschap;

Op de 1e verdieping een bedrijfswoning met onder andere een ruime woonkamer met open keuken, een dakterras, een badkamer voorzien van ligbad, douche en wastafel en tenslotte 3 slaapkamers. Er zijn voldoende mogelijkheden om een 4e slaapkamer te creëren;

Ruime parkeergelegenheid op het grotendeels verharde eigen terrein en daarnaast een vrijstaande garage met carport.

Vraagprijs € 745.000,-- k.k. Omzetindicatie
€ 180.000,-- per jaar. Vanwege het feit dat de horecagelegenheid in 2008 verbouwd is, wordt er een verdere omzetstijging verwacht.

Benodigd eigen vermogen circa € 300.000,--. Banken zijn doorgaans maar bereid om tot maximaal 60% van de aankoopsom te financieren! Het overige geld dient daarom bij uzelf vandaan te komen.

NB: Het aankopen van een recreatiebedrijf is een ingewikkelde zaak. In deze bedrijfstak zijn er veel mensen die een recreatiebedrijf willen kopen, echter de vraag is waar te beginnen?

Voordat u veel tijd en energie in het opstarten van een recreatiebedrijf gaat steken, is het van belang om te weten dat er een substantieel eigen vermogen benodigd is. Banken zijn doorgaans maar bereid om tot maximaal 60% van de aankoopsom te financieren! Het overige geld dient daarom bij uzelf vandaan te komen. Dit kan bijvoorbeeld komen uit de verkoop van uw eigen woning of uit de verkoop van beleggingen c.q. spaartegoeden. Ook een lening van een familie of vriend kan worden gezien als eigen vermogen, maar dan moet het wel achtergesteld worden ten opzichte van de bank.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29