laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PARTICIPATIE LEVERANCIER AIRCONDITIONING APPARATUUR

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
24249 18-12-2007 Industrie Machine-industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Brabant Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 50 - 100
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 € 50.000 - € 100.000 € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

Relatie is momenteel (a) importeur Benelux van Heating, Ventilating en Airconditioning apparatuur (heaters, ventilatoren, luchtbevochtigers en airconditioners) (HVAC) en (b) exportmanager Duitsland, Oost-Europa, UK en Scandinavië. Afnemers zijn inkooporganisaties/retailketens en gespecialiseerde bedrijven in HVAC. Producten zitten in het segment high-end consumer tot midrange professional.

Vernieuwing van een aantal niche producten (met traditioneel een sterke positie) blijft achter: onvoldoende productkwaliteit en design/uitstraling.

Door recente managementwisseling (bij leverancier) is investeringsbereidheid in vernieuwing van HVAC range nihil. Relatie voorziet verslechterende marktpositie.

Relatie wil nu binnen een nieuwe (op te richten) vennootschap starten met de ontwikkeling, productie en levering van HVAC producten in niche segmenten. In 1e instantie zal worden gestart met de introductie van een drietal producten in het meest kansrijke segment. Enduser prijs is €100 tot €800.

Ontwikkeling is door relatie voorbereid met leverancier (China). Commerciële haalbaarheid bleek uit een –inmiddels uitgevoerd- onderzoek onder bestaande (potentiële) afnemers in D, A, UK, NL, B, PL en Scandinavië. Voorzichtige projectie voorziet 8.000 eenheden in jaar 1 met goede groeimogelijkheden in latere jaren en export naar Noord-Amerika.

Later zal assortiment worden aangevuld met andere kansrijke (niche) HVAC producten.

Onderneming is gevestigd in directe omgeving van Breda. In bedrijfsruimte bevindt zich verkoopbinnendienst en administratie (tezamen 50 m2).

Productie is uitbesteed aan producent in China op basis van exclusiviteit. Logistiek omvat –als beoogd- deels (80%) directe levering (af fabriek) aan inkooporganisaties en deels (20%) levering via magazijn in NL. Logistiek wordt geheel uitbesteed.

Relatie is 58 jaar met een trackrecord als ondernemer, jarenlange kennis (15 jaar) van HVAC branche en een uitstekend internationaal netwerk. Hij maakt een ter zake kundige, ondernemende en betrouwbare indruk.

Gevraagd wordt een financiële partner met een inbreng van €250.000 te storten als aandelenkapitaal en/of te verstrekken als lening. Middelen zullen worden aangewend voor aanloopkosten en tooling.

Geboden wordt (a) een substantieel aandeel in de nieuwe vennootschap en (b) mogelijkheid om in een min/meer actieve rol te ondersteunen bij productmanagement en export.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29