Profiel nr. 104773

Onderhoudscontracten van hoveniersbedrijf in de regio Breda

25/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Hoveniersbedrijf

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt de portefeuille aan onderhoudscontracten en het personeelsbestand van een goedlopend hoveniersbedrijf te koop aangeboden.

De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere markt en de zakelijke markt.

Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 300.000,- op jaarbasis, het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. De omzet bestaat voor circa 40% (+/- € 125.000) uit vaste onderhoudscontracten.

De bedrijfsactiviteiten dienen na overname te worden verplaatst van de huidige locatie. Een tijdelijke overgangssituatie is vanzelfsprekend bespreekbaar. Tevens behoren tot de beoogde overname geen activabestanddelen, dit is optioneel en zal afgestemd worden naar de behoefte van de kandidaat-koper.  

 

In het bedrijf zijn 4 werknemers (voorman, allround hovenier en 2 assistent hoveniers) actief naast de ondernemer. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de regio Breda.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

Het betreft een activa-transactie. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.