Profiel nr. 103700

Thuiszorgorganisatie

19/10/2021 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Gezondheidszorg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

> 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De organisatie is in 2017 opgericht door de huidige eigenaren, afkomstig uit de zorg resp. het bedrijfsleven, en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt.

De onderneming bestaat uit 2 zelfstandige vennootschappen die deel uitmaken van een thuiszorgorganisatie voor senioren die naast zorg op PGB-basis ook gecontracteerde zorg thuis via de WMO en de WLZ levert. De vestigingen liggen in 2 naast elkaar gelegen gemeentes waardoor de synergievoordelen ten volle benut kunnen worden, zowel qua aansturing als inzet van medewerkers.

De onderneming maakt deel uit van een franchisestructuur die een optimale combinatie mogelijk maakt tussen lokaal ondernemerschap, nationale ondersteuning en wereldwijde ervaring.


Activiteiten van het bedrijf

De aangeboden vormen van thuiszorg aan senioren kunnen in 4 categorieën verdeeld worden:

  • metgezelschap en individuele begeleiding
  • assistentie in en om huis
  • persoonlijke verzorging
  • bijzondere zorg (voor mensen met bijv. een vorm van dementie, chronische aandoeningen, Parkinson, thuiskomst na ziekenhuisopname, etc.)

Aan iedere klant kan maatwerk geleverd worden door de grote flexibiliteit van de organisatie en medewerkers.


Onderscheidend vermogen

De totale omvang van de doelgroep 65+ bedraagt nu ca. 2,5 miljoen personen en groeit binnen 25 jaar naar ca. 4,4 miljoen personen (CBS). De door de overheid ingezette herziening van de ouderenzorg leidt tot meer individuele keuzevrijheid en zorg op maat waarmee senioren zelf hun zorg en ondersteuning kunnen organiseren. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar flexibele thuiszorg, waar deze organisatie geheel op ingericht is.

De onderneming is ISO (9001) gecertificeerd.


Overig

Mede hun leeftijd in aanmerking nemend zien de huidige 2 eigenaren zichzelf niet meer als de ideale personen om leiding te geven aan de volgende fase van groei van de onderneming en hebben besloten een geschikte overnamepartij te gaan zoeken.

Deze propositie kan interessant zijn voor een strategische partij of voor een MBI-kandidaat met affiniteit met de ouderenzorg.